El PP de Feijóo ofereix el seu suport enverinat a Sánchez pel Catalangate

A canvi el Partit Popular ha exigit que es constitueixi una comissió de secrets oficials en la qual compareixerien la ministra de Defensa, Margarita Robles, i personalitats del Centre Nacional d'Intel·ligència

Alberto Núñez-Feijóo, president del PP (Partit Popular)
Alberto Núñez-Feijóo, president del PP (Partit Popular).

Mà estesa del Partit Popular al Govern de Pedro Sánchez després d’haver sortit a la llum el Catalangate, el cas de suposat espionatge de més de 60 polítics i membres de la societat civil de Catalunya mitjançant els programes israelians de vigilància Pegasus i Cadiru. Els populars han ofert el seu suport a canvi que la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, convoqui un ple i es constitueixi la comissió de secrets oficials que porta gairebé tres anys congelada, en la qual podria comparèixer la ministra de Defensa, Margarita Robles, i personalitats del Centre Nacional d’Intel·ligència.

Avui, diumenge 24 d’abril a les 2022, s’estan reunint els responsables de Presidència dels governs de Pedro Sánchez, Félix Bolaños, i de Pere Aragonès, Laura Vilagrà. L’executiu estatal ha assegurat que “es continuarà apostant pel diàleg i l’acord” i que “el camí a seguir és la cooperació institucional i el diàleg”, perquè els catalans i la resta d’espanyols “ho agrairan”. El Govern central ha recordat que s’ha avançat molt des de la situació anterior des de la tardor del ‘procés’ del 2017 i després de la condemna del Suprem als dirigents independentistes.

El titular de la Presidència ha buidat la seva agenda pública dels pròxims dies per tractar de reconstruir els ponts amb la Generalitat de Catalunya després de la revelació de l’espionatge de més de 60 dirigents de Catalunya mitjançant els ‘softwares’ Pegasus i Cadiru, segons ha informat ‘The New Yorker’. Per al Govern de Sánchez, han explicat fonts de la Moncloa, “és molt important continuar mantenint la mateixa voluntat de diàleg que s’ha vingut practicant fins ara” amb la Generalitat des que el president d’Espanya va arribar al poder al juny del 2018.

(Visited 110 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari