Junts demana dimissions pel Catalangate i critica la reunió Bolaños-Vilagrà

El partit postconvergent ha afirmat que l'únic anunci que espera del Govern espanyol és l'inici d'una investigació sobre l'espionatge realitzat amb el programa israelià Pegasus

Laura Borràs, portaveu de Junts per Catalunya, a Catosfera 2016 (Wikimedia Commons)
Laura Borràs, portaveu de Junts per Catalunya, a Catosfera 2016 (Wikimedia Commons).

Junts ha titllat de “cita menor” la reunió de demà, diumenge 24 d’abril, a les 10.00 hores únicament entre el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i la seva homòloga, la consellera Laura Vilagrà, per tractar de solucionar la crisi oberta pel Catalangate, el cas de suposat espionatge a més de 60 polítics i membres de la societat civil de Catalunya mitjançant el programa israelià Pegasus. Fonts del partit postconvergent “no han donat per vàlida” la reunió i han exigit l’obertura d’una recerca formal per a aclarir autors i depurar responsabilitats.

L’únic anunci que esperem del Govern espanyol és l’obertura d’una recerca sobre l’espionatge”, ha destacat la formació liderada per Carles Puigdemont a un comunicat. Fins que el Govern de Sánchez no anunciï una recerca sobre el cas, “tal com es va pactar entre els dos socis de Govern (de la Generalitat) dimarts passat, mantenim congelades les relacions i, per tant, les reunions polítiques bilaterals”.

Han recordat que aquesta setmana el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va donar per congelades les “relacions polítiques” amb el Govern central a l’espera que aquest doni explicacions i “depuri responsabilitats” per la denúncia de “espionatge polític” a independentistes. A l’espai postconvergent han exigit dimissions amb un to més bel·ligerant que ERC. El portaveu de Junts, Josep Rius, ha assenyalat directament al president del Govern i ha considerat que el seu “silenci” li fa “sospitós” de ser “còmplice” de l’espionatge.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari