Dos casos d’hepatitis greu de nens a Catalunya

El Ministeri de Sanitat ha informat que s'ha detectat en vuit pacients la malaltia de tipus infantil aguda d'origen desconegut i actualment s'està investigant

Mesurant la temperatura a un nen (Vic_B, Pixabay)
Mesurant la temperatura a un nen (Vic_B, Pixabay).

El Ministeri de Sanitat ha confirmat que s’han detectat dos casos de la variant d’hepatitis no A-E aguda greu en menors de 10 anys a Catalunya. El Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) ha confirmat que hi ha tres casos més en estudi.

El 5 d’abril va saltar l’alarma al Regne Unit, on es van localitzar 10 casos d’aquesta variant de la malaltia. A Espanya, entre l’1 de gener i el 22 de març s’han detectat 13 casos d’hepatitis greu no filiada en persones d’entre 0 i 16 anys, 8 casos confirmats i 5 possibles casos.

Vuit casos a Espanya

Sanitat ha informat ahir, divendres 22 d’abril, que s’han detectat a Espanya 8 casos d’hepatitis infantil aguda d’origen desconegut que s’estan investigant. També ha anunciat que hi ha 5 més que han estat classificats com a “probables”.

Dels 8 casos confirmats, són 3 nens i 5 nenes d’edats entre 18 mesos i 7 anys. Van tenir els primers símptomes entre el 2 de gener i el 24 de març a Madrid, Catalunya, Galícia, Andalusia, Castella-la Manxa i Aragó.

El CCAES ha explicat que no hi ha relació entre els casos. Només un té antecedents d’un viatge que va fer al Regne Unit, positiu a una prova per a adenovirus.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari