El PSC, ERC i ECP eviten que Rufián declari al Parlament

Junts pretenia que el diputat d'ERC al Congrés expliqués per què havia vinculat Puigdemont amb Rússia

Gabriel Rufián
Gabriel Rufián

La petició que Junts ha presentat al Parlament de Catalunya per fer comparèixer el diputat i portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, no ha prosperat, ja que el PSC, ERC i En Comú Podem han votat en contra i la CUP, Vox i Ciutadans s’han abstingut.

En canvi, sí que s’ha aprovat la petició de compareixença de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, amb els vots favorables de Junts, el PSC, ERC, la CUP i En Comú Podem, i malgrat l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra de Vox.

Junts volia fer comparèixer Rufián perquè donés explicacions per haver vinculat Puigdemont amb Rússia el passat mes de març. En concret, Rufián va tractar l’expresident i figures de la seva confiança, com Josep Lluís Alay i Gonzalo Boye, de “senyorets” que “es creien James Bond”, pels contactes que diverses informacions asseguren que tots ells van mantenir amb figures del règim rus. “És d’una frivolitat terrible”, va afegir, ja que considerava que aquelles reunions es van organitzar per “fer-se una selfie en segons quins despatxos”.

Junts, que es va mostrar indignat per les paraules de Rufián i va demanar explicacions al seu soci de govern, s’hi va tornar quan el director de la seva oficina europarlamentària, Aleix Sarri, va destacar que “Fa vuit anys que ERC comparteix grup parlamentari a Brussel·les amb una eurodiputada que legitimà la invasió russa d’Ucraïna el 2014 i ha estat condecorada per Putin”. Sarri es referia a la letona d’origen rus Tatiana Zdanoka, i va afirmar que “això sí que ens ha fet mal com a moviment”.

(Visited 59 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari