Sectors de Junts defensen trencar el pacte amb el PSC a la Diputació

Arran de la polèmica de l'espionatge, polítics com Comín aposten per la ruptura, i per "predicar amb l'exemple"

Toni Comín
Toni Comín

L’eurodiputat de Junts i vicepresident del Consell per la República, Toni Comín, i el diputat de Junts Jaume Alonso-Cuevillas, entre altres membres de Junts, es mostren partidaris que Junts trenqui amb el PSC a la Diputació de Barcelona després que hagi sortit a la llum l’espionatge massiu a una seixantena de persones vinculades a l’independentisme català.

Així ho ha expressat Comín en declaracions als Matins de TV3. “Tothom ha de fer un exercici de coherència. Si un vol tenir autoritat moral per exigir segons quines coses ha de ser conseqüent amb les decisions que pren un mateix”, ha suggerit Comín, que reclama “predicar amb l’exemple”, i que ha indicat que qui espia no és la Diputació, però que el govern de l’organisme està en mans del mateix partit que, segons ell, sí que ho fa.

D’altra banda, el diputat Alonso-Cuevillas va defensar obertament acabar amb el pacte a la Diputació en declaracions al Més324 ahir dimarts a la nit. La petició de trencar prové del gruix de dirigents estructurats al voltant de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que des del principi han posat en qüestió l’existència de l’entesa a la Diputació.

El pacte entre Junts i el PSC, que va situar a l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, al capdamunt de l’organisme, el va propiciar gent llavors propera al PDECat, com l’expresident de la Diputació i alcalde d’Igualada, Marc Castells, i no ha comptat mai amb el vistiplau del sector més independentista de Junts, que veu ara l’espionatge com una bona excusa per trencar amarres amb els socialistes.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari