Robles defensa el CNI evitant detalls sobre Pegasus

L'exdirector de la intel·ligència espanyola Sanz Roldán també s'escuda en la llei per no aclarir res sobre les acusacions d'espionatge

La ministra de Defensa, Margarita Robles
La ministra de Defensa, Margarita Robles

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat que les activitats del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) i del govern d’Espanya són legals, davant les acusacions d’espionatge de l’independentisme, arran d’una investigació de Citizen Lab publicada per The New Yorker.

Robles ha explicat que l’executiu central ofereix la “màxima col·laboració” a la justícia en els casos de presumpte espionatge ja denunciats el 2020 per Roger Torrent i Ernest Maragall (ERC), i ha afirmat que tant el govern com el CNI “actuen d’acord amb la justícia”.

Robles ha evitat, això sí, aclarir si el CNI disposa del sistema d’espionatge Pegasus, al qual Citizen Lab atribueix bona part de les intrusions que assegura que ha detectat contra almenys 65 persones vinculades amb el moviment independentista català.

La ministra, que compareixerà al Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre aquest afer, ha al·legat en declaracions al Canal 24h de RTVE que tot allò relacionat amb el CNI és, per llei, secret. “És molt fàcil imputar al CNI determinades actuacions perquè se sap que el CNI no es pot defensar”, ha afegit.

El general Félix Sanz Roldán, que va dirigir el CNI entre els anys 2009-2019, període durant el qual haurien començat els suposats espionatges, ha rebutjat aclarir res sobre Pegasus, també escudant-se en la llei: “Ni puc, ni haig de fer-ho”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.