Quina absència incomprensible hi va haver a la roda de premsa de l’independentisme a Brussel•les?

Elies Campo
Elies Campo

La d’Elies Campo, la persona que ha fet la investigació de les infeccions dels telèfons mòbils dels independentistes. Ell era qui havia d’explicar els detalls d’aquesta investigació, però en el seu lloc va intervenir des de Toronto, John Scott-Railton, investigador senior de Citizen Lab, el laboratori que ha donat a conèixer els resultats de la recerca. La revista The New Yorker va tenir l’exclusiva d’aquesta investigació i el seu redactor Ronan Farrow va imputar-la a Elies Campo, a qui va presentar en un article extens com “un home de 39 anys, de veu suau, amb un cabell despentinat, nascut i crescut a Catalunya, que dona suport a la independència”.

Scott-Railton desconeixia força detalls de la investigació i no va saber o no va voler respondre la pregunta de la periodista que li va demanar si Citizen Lab havia contactat amb dirigents no independentistes per saber si els seus telèfons mòbils també havien estat investigats. Farrow explicava també al seu article que Campo vivia a Catalunya després d’uns anys de fer-ho a San Francisco perquè ho considerava una mena d’obligació. Farrow, fill de Woody Alen i Mia Farrow, va escriure que fa un mes, l’eurodiputat d’ERC Jordi Solé li va deixar el seu mòbil perquè detectés si estava infectat. Al seu perfil de Linkedin, Campo informa que treballa a Citizen Lab com a ‘fellow’ des del passat mes de gener, tot i que no apareix al web d’aquesta entitat.

La presidenta de la Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzié, es va referir a Elies Campo a la roda de premsa dient que “sense ell, avui no seríem aquí”. Va destacar la seva entrega i professionalitat i va plantejar que “sapiguem estar a l’alçada d’aquests catalans amb les accions que prendrem els propers dies”. Sense Elies Campo no serien allí. Però ell no hi va ser. Sorprenent.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.