El govern d’Espanya no aclareix res sobre Pegasus al·legant que és un afer de seguretat nacional

La ministra de Defensa oferirà explicacions al Congrés després que la portaveu de l'executiu central afirmés que "aquí no s'espia"

Les ministres Isabel Rodríguez i Carolina Darias
Les ministres Isabel Rodríguez i Carolina Darias

La ministra i portaveu del govern d’Espanya, Isabel Rodríguez, ha evitat respondre si el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) ha fet servir el programa Pegasus per espiar figures de l’independentisme i ha indicat que es tracta d’un afer de seguretat nacional i de matèria classificada sobre la qual no pot comunicar res perquè “m’ho prohibeix la llei”.

Aquí no s’espia, no s’hi intervenen converses, no s’hi intervenen informacions si no és a l’empara de la llei i del dret i, per tant, l’absoluta garantia amb què l’Estat funciona”, ha assegurat Rodríguez, i ha afegit que qualsevol intervenció de comunicacions es practica per decisió judicial.

D’altra banda, la portaveu del govern espanyol ha anunciat que Margarita Robles, la titular del Ministeri de Defensa, al qual està adscrit el CNI, compareixerà al Congrés per donar explicacions sobre el ciberespionatge que atribueixen a Espanya els dirigents de l’independentisme, arran d’una investigació de Citizen Lab publicada per The New Yorker.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.