L’extrema dreta vota contra tu

A Europa estem en un moment molt preocupant. Més enllà de la terrible pandèmia que ens ha tocat viure en la qual cada dia continuem sumant mitja desena de morts diaris només a l’Estat Espanyol i una guerra a les fronteres d’Europa amb una invasió del dictador i sanguinari Putin amb l’ajuda dels seus oligarques i el Kremlin, a Europa tenim un problema molt greu i se’ns en va de les mans: l’extrema dreta.

Els enemics de la democràcia obtenen a cada elecció una major representació parlamentària que en l’anterior. El seu ideari comparteix alguns trets comuns en tots els països: Crítiques xenòfobes a totes les polítiques migratòries, qüestionaments de la Unió Europea, un nacionalisme ferm i, en major o menor mesura, rebuig a la globalització en favor d’un proteccionisme econòmic més gran, així com negacionisme envers el feminisme, la violència de gènere, el col.lectiu LGTBI, el canvi climàtic i, fins i tot, la COVID-19, essent antivacunes.

Per a fer-nos una idea, els partits d’extrema dreta ja controlen el govern a Polònia i Hongria, i a Suïssa és la primera força en el Consell Nacional. També són la segona força més votada en les últimes eleccions generals a França, Itàlia (on formen part del Govern), Dinamarca i Països Baixos, a més de Finlàndia. I els ultradretans finalment són tercera força a Suècia, Àustria (on formen part de l’Executiu), Grècia i també el nostre país, Espanya.

Alemanya va donar un respir en aquesta terrible tendència ascendent i en les últimes eleccions l’extrema dreta va perdre 2,3 punts de suport i els conservadors van obtenir el seu pitjor resultat des de la II Guerra Mundial.

A l’Estat Espanyol, alguns sondejos situen Vox com la segona força en intenció de vots… Actualment, tenim l’extrema dreta com a tercera força i ocupen 52 escons al Congrés dels diputats i, a més, ara entren a governar per primera vegada una administració autonòmica de la mà “del nou PP de Feijoo” al Govern de Castella i Lleó, on se’ls hi ha regalat la presidència del Parlament, la vicepresidència de la Junta i tres conselleries en l’Executiu. És important tenir molt present qui fa la pinça amb ells: els anomenats pel propi Vox “derechita cobarde”.

Convé recordar que el grup parlamentari ultradretà ha votat en contra la pujada del SMI, ha votat en contra la pròrroga dels ERTOS, ha votat en contra el “pla d’ajuda a La Palma”, ha votat en contra la Reforma Laboral, ha votat en contra l’eutanàsia, ha votat en contra la pujada de les pensions, ha votat en contra de les ajudes contra la violència de gènere, el canvi climàtic i LGTBI… En definitiva, Vox ha votat cada setmana contra tu. Això és l’extrema dreta.

Si ets de classe treballadora, immigrant, dona, homosexual o has sentit parlar del feixisme i vols continuar gaudint dels teus drets i llibertat, les eleccions vinents, siguin municipals, autonòmiques, estatals o europees, sortim i enderroquem-los. Més enllà que votis, encara que no tinguis un partit que et representi, fins i tot si ets independentista i no et sents espanyol i ets crític amb qui ens governa actualment i estàs decebut, recorda quina seria l’alternativa que vindria. Ser patriota no és portar la bandera més gran, és lluitar per la justícia social, el progrés i la igualtat. Que el seu odi i soroll en cada sessió de control i els seus vots en contra de tots els nostres drets serveixin per unir-nos en les urnes. Tenim ja el precedent de Castella i Lleó, l’advertència dels sondejos i una Europa per desgràcia amb països membres com a exemple de la seva força. Seguim la tendència de les últimes eleccions alemanyes o l’ultradreta en poc temps governarà Europa i el món sencer.

(Visited 78 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari