Borràs pressiona perquè Puigdemont plegui ja de JxCat

La presidenta del Parlament maniobra per dirigir el destí de JxCat

Laura Borràs i Carles Puigdemont
Laura Borràs i Carles Puigdemont

El congrés que celebrarà JxCat al juny és la propera gran cita de la política catalana. La retirada per sorpresa del secretari general, Jordi Sànchez, ha obert un meló delicat. El lideratge de JxCat queda lliure i les diferents faccions del partit engeguen la maquinària. Fonts de la formació asseguren que l’exconseller Jordi Turull és qui té més possibilitats de fer-se amb la secretaria general.

Però si això és així, la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, i els seus quedarien mig relegats. És per això que els de Borràs estan pressionant l’expresident de la ÇGeneralitat Carles Puigdemont perquè abandoni la presidència –simbòlica- de JxCat per a centrar-se en el Consell per la República, cosa que permetria a Laura Borràs optar aquest càrrec i seguir entre els líders.

En aquest context, l’expresident  català Carles Puigdemont va ser entronitzat recentment com a president del Consell per la República. Cap sorpresa. Però fonts properes a Puigdemont diuen que està decebut per l’escassa implicació en el procés intern i en el poc interès a potenciar l’ens que ha vist en ERC, la CUP o entitats més enllà de l’ANC. Segons sembla, alerta del perill de perdre la visió transversal si això no es corregeix aviat.

(Visited 417 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari