Ucraïna reivindica la destrucció del Moskva, vaixell insígnia de Rússia a la Mar Negra

El Ministeri de Defensa de Rússia ha confirmat que la nau “va sofrir greus danys” per una detonació derivada d'un “incendi” i que s’estan investigant les causes

El vaixell Moskva (Ministeri de Defensa rus, Wikimedia Commons)
El vaixell Moskva (Ministeri de Defensa rus, Wikimedia Commons).

El cap de l’administració militar regional d’Odessa, Maksym Marchenko, ha anunciat a Telegram que l’exèrcit ucraïnès ha atacat amb míssils al creuer rus Moskva, segons l’agència Ukrinform: “Els míssils Neptune que custodiaven la Mar Negra van causar danys molt greus al vaixell rus”. Es tracta del vaixell insígnia de la flota russa a la mar fronterera i el seu principal armament d’atac són 16 llançadors de míssils P-1000 Vulkan.

El Ministeri de Defensa rus ha anunciat que el creuer misilístic ha estat afectat per un incendi quan era remolcat enmig d’una tempesta, segons ha informat l’agència estatal de notícies TASS: “Com a resultat del foc que va arribar fins al creuer de míssils ‘Moskva’, la munició es va detonar. El vaixell va sofrir greus danys”. Ha aclarit que tots els membres de la tripulació han estat evacuats de manera segura i que s’estan investigant les causes de “l’incendi”.

“No estem completament segurs del que va succeir. Confirmem que va haver-hi una explosió, una bastant important, que va causar danys extensos a la nau”, ha assegurat a la CNN el portaveu del Departament de Defensa dels Estats Units, John Kirby. Ha matisat que el vaixell “és capaç d’obrir-se camí per si mateix” i es dirigeix possiblement cap a l’est: “Creiem que probablement es detindrà a Sebastopol per a ser reparat, però no sabem què ha causat l’explosió. Està creuant la mar Negra pels seus propis mitjans”, ha apuntat.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari