Ucraïna denuncia violacions a nenes i adolescents per part de l’exèrcit rus

El Ministeri de Defensa de Rússia ha negat les acusacions i les ha catalogat com un intent de Washington de difondre informació falsa per motius propagandístics

Nena ucraïnesa en un dia festiu (Alex Kopeykin, Pixabay)
Nena ucraïnesa en un dia festiu (Alex Kopeykin, Pixabay).

La Defensora del Poble ucraïnès, Liudmila Denisova, ha denunciat aquest dilluns, 11 d’abril, la violació constant durant setmanes de 25 nenes i adolescents, d’entre 11 i 14 anys, a un soterrani de la localitat de Bucha. Ha assegurat a ‘The New York Times’ que nou d’elles han quedat embarassades: “Els soldats russos els van dir que les violarien de tal manera que no voldrien tenir relacions sexuals amb cap home per evitar que tinguin fills ucraïnesos”. L’alcalde de Bucha, Anatolii Fedoruk, ho ha confirmat aquest dimarts, dia 12, i ha aclarit que no revelarà més detalls per protegir la seva identitat.

“Documentem minuciosament cada atrocitat, cada crim. Hem creat un arxiu especial en línia d’aquests crims perquè el món conegui la veritat i perquè els russos rendeixin comptes per cada gota de sang ucraïnesa que vessen”, ha explicat el ministre d’Exteriors ucraïnès, Dmytro Kuleba, en un comunicat. A més d’aquestes nenes, ha denunciat la violació i l’assassinat de desenes de dones i de nens.

El dimecres passat, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha acusat les forces invasores de perpetrar “centenars de violacions” a dones i a nenes. “S’han registrat centenars de casos de violació, inclosos els de nenes menors d’edat i nens molt petits. Fins i tot un bebè!”, ha informat.

La lupa de l’ONU i les ONGs

Tant l’agència de l’ONU dedicada a les dones com oenegés com Human Rights Watch s’han fet ressò dels casos comprovats i de denúncies d’agressió sexual per part de militars russos. La filial ucraïnesa de la oenegé La Strada, que defensa els drets de les dones, ha rebut al seu número verd “trucades de set casos de violació de dones i nens ucraïnesos per part d’ocupants russos”, segons ha declarat a AFP una responsable de l’organització, Aliona Kryvuliak. “Pot haver-hi centenars, fins i tot milers, de dones i joves violades per les tropes russes”, ha afegit.

La directora executiva d’ONU Dones, Sima Bahous, ha assegurat que estan rebent cada vegada més denúncies de violacions i altres abusos. “La combinació de desplaçaments massius amb una gran presència de reclutes i mercenaris i la brutalitat mostrada contra els civils ucraïnesos ha fet saltar totes les alarmes”, ha indicat.

La fiscal general d’Ucraïna, Iryna Venediktova, ha afirmat aquest dimarts que, amb la seva recerca després de la invasió russa, ha obtingut informació que “s’estan cometent o s’han comès” presumptes crims de guerra a uns “6.000 llocs” al territori ucraïnès. La fiscal general ha assenyalat que està fent “tot el possible” per recopilar les proves de les violacions del dret humanitari que s’estan cometent a Ucraïna des de finals de febrer i va mostrar la seva esperança en què “els criminals de guerra puguin ser portats davant la justícia” amb ajuda internacional.

El Ministeri de Defensa de Rússia ha negat les acusacions i les ha titllat d’intent de Washington de difondre informació falsa per motius propagandístics. “Els Estats Units d’Amèrica, que tenen molts anys d’experiència a organitzar provocacions amb víctimes humanes, continua la seva campanya per crear i promoure proves falses”, ha expressat.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari