Quin missatge de Twitter de Josep Rull li ha suposat crítiques fins i tot de simpatitzants seus?

El que va fer comparant les tropes russes amb les forces de seguretat espanyoles que van reprimir el referèndum de l’1 d’octubre. Aquest diumenge 10 d’abril, Josep Rull va retuitejar un video curt del periodista bielorús Tadeusz Giczan, on es mostrava com residents de la regió russa de Kursk acomiadaven els soldats que anaven a atacar Ucraïna amb aplaudiments i donant-los ànims. L’ex-conseller de Territori i Sostenibilitat va afegir-hi aquest comentari: “Malgrat la distància (en tots els sentits), aquestes imatges ens són inquietantment familiars…”. Es referia a les imatges dels aplaudiments i crits d’‘A por ellos’ amb què van acomiadar en alguns indrets d’Espanya els policies i guàrdies civils que es van desplaçar a Catalunya per reprimir el referèndum independentista de l’1 d’octubre de 2017.

La immensa majoria dels 70 comentaris que va rebre el missatge van criticar una comparació considerada un despropòsit. Fins i tot el periodista J.M.Martí Font li va dedicar un concís i contundent “Estàs molt malalt”. Alguns tuitaires, amb llaços grocs al seu perfil, li van donar la raó però també n’hi va haver dels que es poden considerar propers a ell que van recriminar-li que pugés aquest missatge a la xarxa. El filòleg Rubén, amb una imatge de la campanya d’El català, cosa de tots presidint el seu perfil @rfortun4, li va dir: “Ostia, crec que t’has passat uns quants pobles…”. Un altre usuari de Twitter, que es defineix com a “català i culé” i amb la imatge d’una esvàstica tatxada com a imatge de perfil, li demanava “Sr. Rull, facis un favor i esborri, ja! Potser aquest tuit el marcarà tota la vida”. Més usuaris li van demanar que l’eliminés, però no ho va fer.

Rull va respondre un dels primers comentaris que van recriminar-li el missatge, preguntant: “Saps què comparo?”. Després, en veure l’allau de crítiques i insults que va rebre, ja no va intervenir més.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.