La Fiscalia rebaixa a 3,4 ME el desviament de fons atribuït als dirigents del procés

L'import és un terç dels 9,5 ME de liquidació provisional calculada pel Tribunal de Comptes

Artur Mas i Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu

La Fiscalia ha presentat una demanda davant el Tribunal de Comptes per responsabilitat comptable contra els dirigents del procés que xifra el desviament de fons que els atribueix en un import substancialment inferior al que va calcular el mateix Tribunal de Comptes en una liquidació provisional.

El Ministeri Públic reclama a 35 persones 3,4 milions d’euros. 1,2 milions corresponen al recursos públics destinats a l’organització de l’1-O, i els 2,2 milions restants, a l’acció exterior vinculada amb el procés. El Tribunal de Comptes havia calculat que el desviament de fons va ser, respectivament, de 4,1 milions i 5,4 milions.

La Fiscalia dirigeix la seva demanda contra “presidents i consellers” de les legislatures catalanes corresponents al període 2011-2017, entre els quals, per tant, hi ha els expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont, i l’exvicepresident Oriol Junqueras.

En el seu escrit, no reclama els imports corresponents a viatges o actes on es va defensar l’autodeterminació perquè considera que aquestes activitats no tenien aquesta finalitat exclusiva, i que les empara la llibertat ideològica.

A partir d’ara, el Tribunal de Comptes, que l’any passat va imposar una fiança de 5,4 milions als dirigents del procés per l’acció exterior en previsió que hagin d’afrontar una condemna, a més d’una altra de 4,1 milions per l’1-O, ha de decidir si admet la demanda de la Fiscalia i fixar una data per celebrar el judici.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari