El CIS situa el PP de Feijóo a menys de 3 punts del PSOE

Els socialistes avantatjaven en 7,7 punts els populars en el baròmetre del març

Alberto Núñez Feijóo
Alberto Núñez Feijóo

El baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) d’aquest mes d’abril reflecteix un creixement electoral del PP que el situaria a 2,9 punts del PSOE, que es mantindria com la força més votada. La intenció de vot del PP és ara del 27,2%, segons aquesta enquesta, elaborada entre l’1 i el 9 d’abril.

Es tracta del primer baròmetre des que el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, lidera el principal partit de l’oposició, després de la renúncia de Pablo Casado. En el baròmetre del març, marcat pel conflicte entre Casado i la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, els socialistes superaven els populars per 7,7 punts.

Tant Vox com Ciutadans tenen resultats a la baixa en aquest baròmetre, que coincideixen amb la pujada del PP. El PSOE, per la seva part, cau 1,2 punts respecte al març i la seva intenció de vot és del 30,3%.

Pel que fa a la dada de vot directe, en percentatge sobre el cens, el PSOE es manté al capdavant amb un 22,2%, seguit pel PP, amb un 20,6%. Unidas Podemos obté un 8,4%, superant Vox (7,7%), tot i que la formació ultradretana està per sobre del soci minoritari del govern central en estimació de vot (14,4% a 10,7%).

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari