Almeida va parlar amb Medina, un dels investigats pel cas mascaretes

L'alcalde ho admet, però li treu ferro; una alt càrrec de l'Ajuntament ja s'ensumava la presumpta estafa

José Luis Martínez-Almeida
José Luis Martínez-Almeida

Es van coneixent més detalls del cas de les comissions milionàries de les mascaretes a l’Ajuntament de Madrid, que haurien cobrat els empresaris Alberto Luceño i Luis Medina. L’alcalde, José Luis Martínez Almeida, admet que va parlar amb Medina, però assegura que només va ser per agrair-li la donació de material.

La Vanguardia ha tingut accés al sumari, i publica les converses de WhatsApp entre un dels comissionistes investigats, Alberto Luceño, i la coordinadora general de pressupostos de l’Ajuntament de Madrid, Elena Collado. I pels missatges que envia, aquesta última ja s’ensuma la presumpta estafa de la qual serà víctima l’Ajuntament de Madrid: “Això és el pitjor que ens ha passat a la vida. Ens han estafat, segur“.

En una altra de les converses, Collado diu a Luceño: “Mira a veure si està tot correcte amb els contractes”. Ell li respon el següent: “Ja m’ha dit en Luis (Medina) que li va trucar Almeida”.

Segons El País, Luceño va assegurar a Collado que faria gestions per renegociar el preu amb el fabricant i que retornés més de quatre milions d’euros. Els diners van tornar als comptes del consistori, però els investigadors sospiten que el que va fer va ser prescindir de les comissions que ell i Medina s’haurien endut per aquest contracte mentre continuaven negociant els altres.

Segons la investigació judicial, els dos comissionistes es van posar en contacte amb l’ajuntament madrileny a l’inici de la pandèmia per oferir material sanitari a través d’un cosí de l’alcalde, Carlos Martínez-Almeida Morales. Van aconseguir contractes per valor de 15 milions d’euros, amb 5 milions de comissions per a ells dos.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari