Els microcrèdits concedits per MicroBank contribueixen a la creació de més de 17.000 llocs de treball directes el 2021

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha contribuït a la creació de 17.007 llocs de treball directes durant 2021 a través dels negocis i autònoms que han rebut un microcrèdit de l’entitat, segons un estudi sobre l’impacte social elaborat per KPMG Asesores i Stone Soup Consulting.

La xifra està molt per sobre de la registrada el 2020, any en el qual la creació de llocs de treball directes va ser de 8.737. A banda, el 84% dels emprenedors enquestats asseguren haver millorat la seva situació laboral i les previsions per 2022 també són positives, ja que fins a un 57% dels negocis preveu realitzar noves contractacions de personal durant aquest any. En total, l’any passat es van iniciar 6.672 negocis amb el suport financer del banc social de CaixaBank.

L’informe de KPMG Asesores i Stone Soup Consulting posa també de relleu que els joves menors de 35 anys, així com les dones i persones en situació prèvia d’atur són els col·lectius afavorits per la creació d’ocupació a través dels microcrèdits de MicroBank.

“Les dades relatives a la generació d’ocupació de 2021 són eloqüents i ens confirmen que l’impacte social que es deriva de l’activitat de la nostra entitat es tradueix en la creació de riquesa i benestar”, explica la directora general MicroBank, Cristina González Viu.

De l’estudi se’n desprèn que la major part de l’ocupació vinculada a l’activitat dels negocis finançats per MicroBank correspon al sector dels serveis professionals (59%), seguit del comerç detallista (19%) i l’hostaleria i la restauració (17%). La resta es reparteix entre el sector primari i els negocis relacionats amb les noves tecnologies. Respecte a la qualitat de l’ocupació creada, el 60% correspon a contractes a temps complet. Així mateix, el 84% dels emprenedors enquestats afirmen haver millorat la seva situació laboral.

 

Impacte en la societat 

Durant el 2021, els negocis recolzats per MicroBank van contribuir amb 3.595 milions d’euros a l’economia espanyola, dels quals 1.781 milions d’euros de forma directa i 1.813 milions d’euros de forma indirecta i induïda. L’import global equival al 0,3% del PIB espanyol.

MicroBank va atorgar al llarg de l’any passat fins a 102.080 microcrèdits per valor de 742 milions d’euros. Aquestes operacions inclouen tant les destinades a afrontar necessitats puntuals de les famílies amb dificultat d’accés al sistema financer tradicional com els microcrèdits enfocats a la creació o consolidació de negocis. A banda, MicroBank va concedir 5.142 préstecs més amb impacte social per un import de 209 milions d’euros.

En conjunt, MicroBank ha finançat projectes amb impacte social per valor de 953 milions d’euros l’any 2021, un 5,8% més que durant 2020 i la xifra més elevada des de la fundació de l’entitat l’any 2007.

A través de la seva activitat i el seu model de negoci, MicroBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En concret, s’han identificat tres ODS prioritaris que  s’interrelacionen amb uns altres sis, als que MicroBank també contribueix de manera transversal i que han de veure amb la creació d’ocupació, el foment de l’activitat productiva i el desenvolupament econòmic, la inclusió financera, la igualtat de gènere i l’impacte a l’economia social.

 

Afavorir la inclusió financera

MicroBank dona resposta als diferents segments de població que no tenen prou cobertes les necessitats financeres. Té un paper determinant en el Pla de Banca Sostenible de CaixaBank, en el qual té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l’accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Com a únic accionista de MicroBank, CaixaBank recolza al seu banc social des de la seva creació atorgant-li el finançament necessari per al creixement de la seva activitat creditícia i comercialitzant els seus productes a través de l’extensa xarxa comercial de CaixaBank per posar a disposició del client tota la gamma d’opcions amb la màxima qualitat de serveis i proximitat possibles.

En la concessió dels microcrèdits, col·laboren també de manera activa 270 entitats a tota Espanya que aporten coneixement de les persones destinatàries dels préstecs, a banda d’assessorar i dur a terme un seguiment dels projectes.

Així mateix, MicroBank compta amb el suport de les principals institucions europees dedicades al foment de l’emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d’Inversions (FEI), el Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB) i el Banc Europeu d’Inversions (BEI).

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari