Junts endureix la posició respecte a l’acord sobre la immersió lingüística

Tot i haver signat un pacte amb ERC, PSC i Comuns, posa com a condició un consens polític i social ampli

Josep Rius

La direcció de Junts per Catalunya ha decidit endurir una mica més la seva posició crítica pel que fa al pacte polític sobre la immersió lingüística. Tot i haver signat el pacte amb ERC, PSC i Comuns, ara posen com a condició principal un consens polític i social molt més ampli que l’actual.

En aquests termes s’ha expressat aquest dilluns Josep Rius, portaveu de la formació, en la roda de premsa posterior a la reunió de l’executiva. Això no obstant, no ha detallat per on ha de passar aquest consens, però ha indicat que és clau incloure-hi la comunitat educativa i les entitats que treballen per la llengua. “Estem treballant amb tot aquest sector i amb els partits per aconseguir un consens el més ampli possible”, ha indicat.

La proposició de llei, registrada el 24 de març, recull aquesta fórmula: “El català, com a llengua pròpia de Catalunya, és la llengua normalment emprada com a llengua vehicular i d’aprenentatge del sistema educatiu”. La modificació de la llei de política lingüística també s’especifica que el castellà “és emprat en els termes que fixin els projectes lingüístics de cada centre”. Això significa que la presència de més o menys castellà la deixen en mans de cada centre en funció de quines siguin les necessitats per assegurar que s’aprenen les dues llengües, un escenari que estarà marcat per la realitat sociolingüística.

El text dels quatre partits es va registrar per lectura única, per reduir al màxim els terminis, però el calendari legislatiu final farà que fins a finals d’abril no hi hagi novetats. Les negociacions, ha indicat Rius, han de transitar vies “silents”.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari