Illa demana un esforç a Cambray per frenar les protestes d’Educació

La portaveu d'USTEC, Iolanda Segura, ha afirmat que “el tercer trimestre no serà tranquil” després negar-se a assistir a la taula de negociació de la Conselleria

Salvador Illa, president del Grup Parlamentari Socialistes - Units per avançar (PSC)
Salvador Illa, president del Grup Parlamentari Socialistes - Units per avançar (PSC).

El president del grup parlamentari del PSC-Units per avançar, Salvador Illa, ha demanat al Govern de la Generalitat de Catalunya “un esforç d’enteniment” perquè no s’allargui el conflicte entre el personal docent i la Conselleria d’Educació, dirigida por Josep Gonzàlez-Cambray, que ja ha ocasionat cinc dies de vaga. Ha manifestat una postura conciliadora en una visita al Vendrell (Baix Penedès) avui, dissabte 9 d’abril, acompanyat per l’alcalde del municipi, Kenneth Martínez.

Illa ha apel·lat al diàleg i s’ha ofert per a ajudar a solucionar la situació: “Aquest diàleg que des de Catalunya se li demana sempre al govern d’Espanya. Seria bo que el practiquéssim tots”. “Faig una apel·lació al diàleg i a fer un esforç d’enteniment”, ha assenyalat Illa.

També ha recordat que ahir, divendres 8 d’abril, els sindicats han amenaçat amb més mobilitzacions. La portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha afirmat a una roda de premsa que “el tercer trimestre no serà un trimestre tranquil”. Després dels dies de vaga de març, Educació va proposar avançar la recuperació de les hores lectives per als mestres de primària el curs 2022-2023. D’aquesta manera, la càrrega lectiva tornaria a ser com la prèvia a les retallades del 2012 (23 hores durant la setmana) un curs abans del que estava previst. No obstant això, la proposta no ha convençut als sindicats que van decidir no assistir a la taula de negociació.

(Visited 147 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari