Desestimada definitivament la querella del magnat Jaume Roures contra Pere Rusiñol

El periodista mostra el seu agraïment “a tots els que m’heu donar suport i, sobretot als 250 mecenes que veu impedir que hagués d’acotar el cap”

Jaume Roures, soci gestor de Mediapro, en una intervenció a TV3

El magistrat de la secció setena de l’Audiència Provincial de Barcelona José Grau ha desestimat de forma definitiva la querella per injúries i calúmnies que l’empresari Jaume Roures, soci gestor de la productora audiovisual Mediapro, va interposar contra el periodista Pere Rusiñol. Roures va basar la seva querella en unes declaracions fetes per Rusiñol en una entrevista publicada al diari Regió 7 el desembre de 2020, en la qual qualificava l’empresari d’“estafador” pel seu comportament en la crisi del diari Público. El periodista, que ara treballa a les revistes Mongolia i Alternativas Económicas, va posar en marxa un procés de crowdfounding per recaptar 5.000 euros per fer front a les despeses del procés judicial. Va superar ràpidament aquesta quantitat.

El diari Público, creat el 2007 per Mediapro, va tancar cinc anys després. Roures va aplicar un ERTO a la plantilla, va rebaixar els sous dels seus 150 treballadors i va deixar de pagar-los durant dos mesos. Rusiñol va denunciar que mentre tot això succeïa, el directiu de Mediapro va comprar un restaurant de luxe a Barcelona, tot i que deia que el diari “era un projecte d’esquerres”. Un grup de treballadors es va presentar al concurs d’acreedors per mantenir viu el diari però, en l’últim moment, Roures va presentar una oferta i es va quedar amb la capçalera i ha convertit Público en un portal digital.

El 15 de novembre de l’any passat, el jutjat d’instrucció número 24 de Barcelona va sobreseure les actuacions “per no haver quedat justificada degudament la perpetració dels delictes que s’estan investigant”. Roures, però, va recórrer la sentència. El jutge Grau ha desestimat definitivament la seva pretensió que es condemni Rusiñol perquè considera que les informacions i declaracions del periodista superen els tests de veracitat, necessitat i proporcionalitat.

Pere Rusiñol ha publicat un missatge a Twitter aquesta tarda en que es mostra “molt content” per l’arxiu de la querella “del magnat Roures contra mi” i dona les gràcies al seu advocat, Eloi Castellarnau, “a tots els que m’heu donar suport i, sobretot als 250 mecenes que veu impedir que hagués d’acotar el cap”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.