Salut retirarà les mascaretes a les escoles un dia abans, el 19 d’abril

Argimon anuncia una resolució perquè "no es torni de vacances amb mascareta" a les aules

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a 'Els matins' de TV3

Foto: @elsmatins

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest dijous que Catalunya retirarà les mascaretes als interiors de les aules 24 hores abans que la resta d’Espanya, concretament el dimarts 19 d’abril, coincidint amb la tornada de les vacances de Setmana Santa. El dimecres, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va explicar que el Consell de Ministres aprovarà la retirada el dia 19, i que aquesta no entrarà en vigor fins al 20, amb la publicació de la mesura al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Argimon, però, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha considerat que “no té cap lògica” que la supressió de les mascaretes als interiors de les escoles es faci un dia després de tornar de les vacances, i ha assenyalat que el Govern català ho aplicarà 24 hores abans. “Teníem preparada una resolució per retirar les mascaretes a les escoles. No tinc cap problema en signar-la perquè a l’escola no es torni de vacances amb mascareta”, ha asseverat el conseller.

El titular de Salut ha afirmat que se seguiran les excepcions establertes pel Govern central, segons les quals la mascareta encara s’ha de mantenir en hospitals, en residències de gent gran i en el transport públic, i que en la resta d’espais no serà obligatori dur-la. No obstant això, Argimon ha assenyalat que no es descarta “la possibilitat de fer passos enrere”: “Pot haver-hi una altra onada i no en sabem les característiques. Ara, però, les dades (sobretot les hospitalàries) són molt bones”, ha conclòs el conseller.

(Visited 132 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari