L’Aragó planteja dividir per gènere les proves dels Jocs d’hivern

El nou plantejament del president Javier Lambán redueix el nombre de competicions a Catalunya

lamban
Javier Lambán, president de l'Aragó

L’Aragó planteja que les proves dels Jocs Olímpics d’hivern es reparteixin per gènere: l’esport masculí a una banda del Pirineu, i el femení a l’altra. Aquesta és la nova proposta que ha fet arribar aquest dijous el govern que presideix Javier Lambán al Comitè Olímpic Espanyol, que s’ha compromès a estudiar-ho.

La proposta aragonesa preveu distribuir les principals modalitats dels Jocs Olímpics entre les dues comunitats dividint-les per sexe. És a dir, que l’esquí alpí, l’esquí de fons, l’snowboard i el freestyle es disputin als dos territoris, en un lloc el masculí i a l’altre el femení.

El conseller d’Esports de l’Aragó, Felipe Faci, ha defensat aquesta divisió després de la reunió amb el president del Comitè Olímpic Espanyol, Javier Blanco. “Volem que es reparteixin els gèneres. Les modalitats femenines en una comunitat, i les masculines en una altra”, ha explicat el conseller.

Així mateix, el conseller ha defensat que aquesta divisió ja s’ha aplicat a altres candidatures, com per exemple als Jocs Olímpics d’hivern de Milà-Cortina d’Ampezzo de 2026. “Hem agafat aquest model”, ha explicat Faci.

Això mentre des del Parlament el president Lambán deia que estava estupefacte de veure que l’única prova de neu que faria l’Aragó, la d’esquí de fons , és que la no es podria fer a Catalunya, segons els informes que ahir va fer públics la Generalitat.

Des de Catalunya, el Govern insisteix que no està disposat a reobrir el meló del repartiment de les proves, i insisteix que ja hi ha un acord que va sortir d’una comissió tècnica en què hi eren totes les parts.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari