Madí, sota la lupa de la Fiscalia Europea per presumpte desviament de fons comunitaris

La investigació s’engega després que el Jutjat 1 de Barcelona informés sobre una conversa de l’exdirigent de CDC sobre el repartiment de fons Next Generation

David Madí, en un acte l'any 2015
David Madí, en un acte l'any 2015

La Fiscalia Europea ha iniciat una investigació sobre un presumpte desviament dels fons comunitaris Next Generation i el paper que hi pot haver jugat David Madí, exdirigent de Convergència i membre del denominat estat major del procés, revela El Periódico.

Segons la mateixa informació, aquest Ministeri Fiscal amb seu a Luxemburg ha decretat la incoació del procediment després de rebre del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona la transcripció d’una conversa entre Madí i el consultor financer Joan Ferran Oliva, en la qual van referir-se, suposadament, a un repartiment irregular d’aquests fons.

El jutge instructor Joaquín Aguirre ha enviat, a més de la transcripció, les interlocutòries sobre escorcolls realitzats en el marc del cas Voloh, i la Fiscalia Europea li ha demanat l’àudio original de la conversa per la qual investiga Madí, obtinguda durant la investigació d’aquest cas de presumpta corrupció i desviament de fons a l’independentisme.

“El que s’ha de fer és establir un canal per entrar-hi […] Jo em vaig veure amb… a Foment… Jo formo part de Foment”, hi deia Madí, que també afirmava: “Vam tenir una reunió de petit comitè amb Iván Redondo, d’acord? I ens ho va explicar allà… Això serà una merienda de negros… Els plantejaments són 140.000 milions d’euros”.

Aquesta darrera és la xifra que totalitzen els fons comunitaris per a la recuperació rebuts per Espanya, denominats Next Generation. Madí va negar que les seves paraules reflectissin un acord de repartiment de fons europeus i que hagués comès cap delicte.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.