La nova CCMA pot resoldre el misteri de quant cobra Pilar Rahola per la seva secció al programa ‘FAQS’

‘Tot es mou’, també de TV3, li paga 8.400 euros pels set primers mesos de 2022 de la seva tribuna setmanal, 300 euros més que l’any passat

Pilar Rahola i Josep Manuel Silva al programa 'FAQS' en què el periodista i advocat li va preguntar pels seus honoraris

El primer deure al qual havia de fer front el nou consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) era decidir quan cessava el director de TV3, Vicent Sanchis, per l’escàndol de les seves incompatibilitats en l’exercici del càrrec, tal i com va anunciar la diputada de Ciutadans Anna Grau que preguntaria a la primera compareixença que faci la presidenta d’aquest organisme, Rosa Romà, a la comissió de control parlamentari. La pregunta va obtenir resposta del consell de govern de la CCMA el passat 2 d’abril: Sanchis serà cessat el 27 d’abril. Una altra de les qüestions que Romà i la resta de membres de la direcció de la CCMA s’han trobat en l’apartat d’afers pendents és resoldre el misteri de quant cobra Pilar Rahola per les seves intervencions setmanals al programa FAQS, de la nit dels dissabtes a TV3.

Núria Llorach, predecessora de Romà, es va negar reiteradament a facilitar a la diputada socialista Beatriz Silva la informació que li demanava sobre els honoraris de Rahola. Adduïa sempre que li plantejaven aquesta qüestió que Mediapro, l’empresa que produeix FAQS, es negava a desvetllar aquest secret. Pocs mesos abans d’abandonar el càrrec, va comunicar que la CCMA tenia el dret d’auditar els comptes de FAQS i que Mediapro estava obligada a “mostrar tota la documentació legal i comptable que sigui necessària”. Els contractes signats amb Mediapro, però, obliguen la CCMA a tractar “la informació i la documentació comptable i financera lliurada pel contractista i relacionada amb la producció audiovisual amb la més absoluta confidencialitat i exclusivament per les finalitats indicades”.

Silva creu, però, que aquesta clàusula és incompatible amb la transparència de gestió exigible a una televisió pública i ha insistit en conèixer els diners que Rahola rep per les seves intervencions en aquest programa. FAQS va ser una aposta de Vicent Sanchis i ara que serà substituït al front de TV3 caldrà veure què passa amb el programa que presenta Cristina Puig. Si la CCMA li vol renovar el contracte pot eliminar la clàusula que permet mantenir en secret quant cobra Rahola i altres col·laboradors de FAQS com Quico Sallés.

La quantitat que cobra Rahola per aquest programa s’ha convertit en un dels misteris que minen la confiança de TV3 entre la ciutadania. El 30 d’octubre de l’any passat, el periodista i advocat Josep Manue Silva li va preguntar en directe quant cobrava i Rahola no només es va negar a confessar-ho sinó que es va fer l’ofesa.

Sí que es coneix quants diners li paga la CCMA a Pilar Rahola per la seva tribuna setmanal al programa de les tardes de TV3 Tot es mou. Per les col·laboracions de gener a juliol d’aquest any al programa que presenta Helena García Melero cobrarà 8.400 euros, 300 euros més dels que va cobrar l’any passat per aquest mateix període.

(Visited 347 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari