Raquel Sánchez, sobre la rebaixa de la T-Usual: “Colau es va avançar”

La ministra de Transports afirma que l'alcaldessa va fer "una proposta que anava més enllà de les seves possibilitats"

La ministra de Transports, Raquel Sánchez

Foto: @raquelsjimenez

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha mostrat el desacord del Govern central amb la proposta de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de rebaixar el preu de la T-Usual un 50% durant tres mesos. En una entrevista al programa Aquí Cuní de SER Catalunya, Sánchez ha criticat la manera amb la qual Colau va formular la iniciativa i ha considerat que “el més oportú i el més adient” hagués estat “traslladar-ho abans a les administracions”.

“L’alcaldessa Colau crec que es va avançar fent una proposta que anava més enllà de les seves possibilitats sense encomanar-se a ningú”, ha assenyalat la ministra, que ha manifestat que “hauria estat més correcte que abans de llançar aquesta iniciativa ho hagués traslladat a les autoritats corresponents i, en aquest cas, al ministeri”.

Sánchez ha demanat a la batllessa que clarifiqui quina és la seva proposta i que la traslladi a les administracions competents perquè decideixin al respecte. La ministra ha assegurat que l’Executiu central és “conscient” dels problemes que afecten el transport urbà col·lectiu, com la pujada de carburants i la situació derivada de la pandèmia, i ha assenyalat que s’ha d’analitzar “de quina altra manera” poden donar suport al transport públic.

La titular del Ministeri de Transports no ha estat l’única que ha criticat Colau per la proposta de rebaixar la T-Usual. El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, va carregar contra l’alcaldessa i va qualificar la iniciativa d’“electoralista”. “Cal responsabilitat en els anuncis de mesures que, a més, no ha de pagar ella”, va etzibar Puigneró.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari