La Generalitat no pot garantir una acollida digna a tots els refugiats ucraïnesos

La secretària d'Igualtats demana a l'Estat que assumeixi "la seva part corresponent"

La secretària d'Igualtats, Mireia Mata, a 'Els matins' de TV3

La secretària d’Igualtats de la Generalitat, Mireia Mata, ha reconegut aquest dimarts que Catalunya està arribant a un “sostre” per garantir una acollida digna per a tots els refugiats ucraïnesos, i ha alertat que “no estem en condicions de garantir totes les coses que les persones necessiten per viure dignament”.

Mata ha destacat que “Catalunya va ser el primer territori de l’Estat que es va activar en l’acollida d’ucraïnesos” i que, juntament amb la Comunitat Valenciana, acullen “més del 60% de les persones que estan arribant”. En aquest sentit, ha considerat que “l’Estat també ha d’assumir la seva part corresponent per poder garantir que aquestes persones són ateses correctament”, i ha assenyalat que, a més de l’habitatge, els refugiats necessiten escolarització, atenció sanitària i psicològica, etc.

La secretària d’Igualtats ha manifestat que no tenen constància que a Catalunya, on fins ara han arribat més de 16.000 refugiats, s’hagi activat el programa estatal de famílies acollidores anunciat pel Govern central, i ha explicat que el que està actualment en funcionament són les “xarxes de solidaritat” que van activar-se des de l’inici de la guerra, les quals estan principalment vinculades a les famílies catalanes que havien acollit infants de Txernòbil.

Mata també ha manifestat que el Ministeri d’Inclusió i Migracions sí que ha reforçat els recursos del centre de primera acollida ubicat a la Fira Barcelona, i ha assenyalat que el Departament d’Igualtat i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya estan treballant per elaborar un cens de pisos que puguin ser cedits per a les persones refugiades i que doni seguretat jurídica als propietaris.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.