Site icon El Triangle

Incertesa pel futur dels programes estrella de l’era Sanchis a TV3

Vicent Sanchis va portar a TV3 tres programes que tenen molt difícil renovar la propera temporada o que ja estan definitivament descartats. Els que tenen clar que no faran una quarta temporada del seu programa són Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez. El seu Bricoheroes va tancar la temporada actual amb uns episodis gens treballats, donant per fet que no calia esforçar-se perquè ja sabien que el programa no tindria continuïtat. A més les reiterades denúncies de col·lectius als quals s’ha insultat a Bricoheroes al llarg de la seva trajectòria, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha exigit a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que pagui ja els 12.001 euros de sanció que li va imposar per la inserció de publicitat indeguda i prohibida.

Preguntes freqüents (FAQS) i Està passant van arribar a TV3 sis mesos després que Sanchis assumís, el març del 2017, la seva direcció. FAQS es va estrenar el 9 de setembre de 2017 i Està passant quatre dies després. El primer presentador de FAQS, que es va instal·lar les nits dels dissabtes, va ser Ricard Ustrell. Només va durar quatre mesos i va ser substituït per Laura Rosel, que tampoc no va durar gaire al davant del programa. Un any després la va substituir Cristina Puig. La productora audiovisual d’Andreu Buenafuente, El Terrat, se’n va encarregar quan es va estrenar però va ser absorbida per l’empresa de Jaume Roures i Tatxo Benet, Mediapro. La primera temporada, el programa va costar uns 1,2 milions d’euros. El contracte entre la CCMA i El Terrat de Gestiones XXI-Mediapro per realitzar FAQS la temporada 2021-2022 s’ha valorat en 1,5 milions d’euros. La CCMA es fa càrrec, a més, dels serveis tècnics d’il·luminació i de les grues i tràvelings per un valor de més de 200.000 euros.

Està passant s’emet de dilluns a divendres, de les 20:15 a les 21 hores. El contracte perquè la productora Minoria Absoluta el fes la temporada 2021-2022 li ha costat 1,7 milions d’euros a la CCMA, als quals cal afegir uns 200.000 euros més pels costos dels serveis tècnics. El presenta el propietari de Minoria Absoluta, Toni Soler, que es rodeja de col·laboradors com Jair Domínguez, Òscar Andreu, Marc Giró, Peyu, Oye Sherman o Magí García. Està passant ha entrat les darreres setmanes en la mateixa dinàmica que Bricoheroes en la seva fase final. Els programes estan poc elaborats, es basen en la improvisació i hi ha dies que Jair Domínguez, com a copresentador, és un simple espectador del programa. A TV3 es dona per fet que el programa no continuarà i, fins i tot, s’ha especulat amb què Domínguez acabi substituint Soler en la seva presentació en les darreres emissions abans de l’estiu.

FAQS, Està passant i Bricoheroes han estat tres productes plantejats per satisfer els interessos dels espectadors independentistes. A Està passant i Bricoheroes s’han escoltat crits de ‘puta Espanya’ mentre que FAQS té com a convidada fixa setmanal Pilar Rahola, portaveu oficiosa de Carles Puigdemont i el seu partit, JxCat. Precisament, el sou que cobra Rahola i altres col·laboradors del programa, com Quico Sallés, són un dels secrets que ni Sanchis, ni Roures ni la que ha estat presidenta de la CCMA fins fa unes setmanes, Núria Llorach, han volgut desvelar malgrat les reiterades peticions que els han formulat al Parlament els diputats dels partits de l’oposició per aclarir-ho.

Sanchis serà cessat el 27 d’abril, dos dies abans que al Parlament es reuneixi la comissió de control de la CCMA. La nova presidenta d’aquest organisme, Rosa Romà, s’estalviarà així seure al seu costat en aquesta sessió. Ara. Romà i els altres sis membres del consell de govern de la CCMA hauran de decidir què fan amb els programes que va posar a la graella tant bon punt va arribar a TV3.

Exit mobile version