Brussel·les avala davant la justícia europea les euroordres de Llarena

El TJUE debat sobre les qüestions prejudicials que va demanar el jutge per aclarir criteris sobre les extradicions

La vista sobre les euroordres al Tribunal de Justícia de la Unió Europea

La justícia europea ha debatut avui sobre les euroordres contra els líders independentistes. Ha de decidir si són vàlides i aclarir criteris. Ho va demanar el jutge Pablo Llarena per evitar un nou revés judicial. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea, amb seu a Luxemburg, ha escoltat aquest dimarts les parts i el que dicti d’aquí a uns mesos pot ser clau per al futur de Carles Puigdemont i la resta de polítics fugits.

La Fiscalia espanyola i Vox han obert la vista apel·lant als principis de col·laboració i confiança mútua entre estats per tal que es facin efectives les euroordres. La Fiscalia veu absurd que Bèlgica qüestionés el Tribunal Suprem espanyol. Per la seva banda, els advocats dels polítics catalans han insistit en la manca de garanties i la falta de competències del Suprem, els arguments que va esgrimir la justícia belga per negar l’entrega de Lluís Puig.

Quan ha estat l’hora dels estats, Bèlgica ha sorprès els magistrats i les parts en distanciar-se dels seus tribunals, mentre que l’advocat de la Comissió Europea ha defensat amb vehemència la posició espanyola. La sentència encara trigarà alguns mesos i, malgrat que no determinarà l’extradició o no de Puigdemont, sí que marcarà les decisions que han de prendre els estats europeus.

(Visited 220 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari