Alerta vermella al camp català per les pèrdues que causen les glaçades

L’afectació sobre la fruita seca arriba al 100% en algunes zones i sobre la fuita dolça, frega aquest percentage, alerta Unió de Pagesos

Conreus glaçats
Conreus glaçats

Foto: Unió de Pagesos

Les pèrdues causades al camp català per l’efecte de les glaçades registrades les darreres nits sobre les collites afecten de manera generalitzada tots els sectors productius, alerta el sindicat Unió de Pagesos (UP), que reclama al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat que faci els seus números per indemnitzar els pagesos afectats.

UP destaca que els productors catalans de fruita seca, com els d’ametllers del Pallars Jussà, l’Anoia, la Ribera d’Ebre, el Priorat, les Garrigues i l’Urgell, han patit afectacions de fins al 100% en algunes zones. D’altra banda, les ventades han causat pèrdues del 15% al 35% els avellaners del Baix Camp i el Tarragonès.

Pel que fa a la fruita dolça, UP quantifica en gairebé el 100% les pèrdues generades per les glaçades en àrees de la plana de Lleida, les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Àrea Metropolitana.

El mateix percentatge el pateixen també els productors de pera de les Garrigues i la Ribera d’Ebre, destaca el sindicat, que alerta que la fruita que ha sobreviscut a la glaçada no permet la viabilitat: calcula que les despeses de tirar la collita endavant no es podran compensar.

La previsió dels sindicats del camp català és que la campanya d’estiu experimenti una forta davallada de la mà d’obra que collirà fruita.

Les glaçades de les primeres nits d’aquest mes d’abril han afectat, així mateix, conreus herbacis i de cereals de la plana de Lleida, la Catalunya Central, el camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i les comarques de Girona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.