Perquè dos dels processats per l’Operació Judes no volen que els defensi Alerta Solidària?

Perquè “Alerta Solidària és part del moviment de l’esquerra independentista i defensen els Països Catalans. Nosaltres, en canvi, volem l’autodeterminació de tots els pobles de l’estat”. Així ho expliquen David Budria i Clara Borrero, dos de les tretze persones vinculades als Comitès de Defensa de la República (CDR) que el jutge Manuel García-Castellón ha processat sota l’acusació de pertinença a organització terrorista. L’Operació Judes es va posar en marxa el 23 de setembre de 2019 amb les primeres nou persones detingudes a diverses poblacions dels dos Vallesos i Osona. Alerta Solidària es va fer càrrec de la defensa dels detinguts i processats des del primer moment.

Budria i Borrero atribueixen a una “diferència de matisos en els posicionaments polítics” amb el col·lectiu Alerta Solidària la raó del canvi de defensors. “No és que no ens agradés la defensa que feia Alerta Solidària, però pensàvem que estaríem més còmodes amb els nous advocats perquè són més a prop del nostre discurs i els ideals”, ha afirmat Budria. El trencament amb Alerta Solidària, que es defineix com una organització antirepressiva de l’Esquerra independentista dels Països Catalans, no implica, segons els dos processats que han canviat d’advocats, que s’hagi produït un enfrontament amb l’equip que els havia defensat fins ara.

De la seva defensa se n’encarreguen ara Alejandra MatamorosJuan Manuel Olarieta i Diego Herchhoren, que, entre d’altres casos, han defensat el del raper Pablo Hásel.

(Visited 191 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari