Vicent Sanchis serà destituït el 27 d’abril

La CCMA cessarà el director de TV3 i nomenarà un responsable interí de la televisió pública fins que en designi un elegit per concurs

Vicent Sanchis, en una sessió de la comissió de control de la CCMA

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha decidit cessar el director de TV3, Vicent Sanchis, el 27 d’abril i nomenar-ne un d’interí fins que en designi un de definitiu. El Periódico de Catalunya situa aquest cessament a finals de mes, quan la CCMA hagi aprovat les bases del concurs que es convocarà per substituir-lo i també al director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo. Sanchis pretenia continuar en el càrrec fins que es conegui el guanyador d’aquest concurs, que pot trigar a resoldre’s uns quants mesos. La CCMA ha optat, però, per cessar un Sanchis, afectat per les crítiques per les incompatibilitats en què ha incorregut en compatibilitzar la direcció de TV3 amb la possessió d’accions i un càrrec a l’empresa Comunicació Vinària, contratada sovint per la televisió de la Generalitat i diverses administracions públiques.

El cessament de Sanchis arrossegarà el del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, la continuïtat del qual no representava cap problema per la nova direcció de la CCMA. La necessitat de desempallegar-se com més aviat millor de Sanchis, per no haver d’afrontar sessions de la Comissió de Control de la CCMA al Parlament amb el llast de la seva presència, ha portat els membres del consell de govern d’aquest organisme a avançar-ne la seva sortida de la direcció de TV3.

Els cinc representants del PSC i JxCat del consell de govern –Lluís Garriga, Carme Figueras, Gemma Ribas, Àngels Ponsa i Pep Riera– han vençut les reticències inicials dels dos consellers d’ERC –Rosa Romà, que presideix la CCMA, i Lluís Noguera– i han acabat imposant la destitució de Sanchis i Gordillo. Seran substituïts pels fins ara números dos de TV3 i Catalunya Ràdio, Sigfrid Gras i Jordi Borda. Els caps d’informatius d’aquests dos mitjans –David Bassa i Francesc Cano– també seran substituïts en el període d’interinitat que s’obrirà.

La marxa de Sanchis deixa la incògnita sobre la continuïtat de programes de TV3 que han estat apostes personals seves, com Està passant i FAQS. La programació de Catalunya Ràdio planteja menys complicacions a l’hora de planificar la propera temporada. La diputada Susanna Segovia, d’En Comú Podem, li va dir a Sanchis, en l’última sessió de control parlamentari de la CCMA, que els escàndols que han marcat la seva gestió les darreres setmanes no seran, precisament, “un broche de oro” del seu pas per TV3.

Sanchis va ser reprovat pel Parlament quan va ser elegit per dirigir TV3 i se’n va, cinc anys després, cessat per les irregularitats i incompatibilitats comeses en l’exercici del seu càrrec.

(Visited 261 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari