La CUP vol deixar caure el Govern per “sociovergent”

La relació de la CUP amb el Govern i amb el binomi ERC-JxCat no ha estat mai fàcil. Però des que Pere Aragonès és president de la Generalitat, les amenaces de pressió a l’executiu s’han succeït. Tot i això, mai s’ha plantejat seriosament al si de la formació anticapitalista deixar caure el Govern, sinó que han estat més partidaris de fer de corcó per intentar accelerar l’aplicació dels acords o per forçar nous canvis.

Ara, però, després de l’acord del Govern amb l’Aragó i el Comitè Olímpic Espanyol per coordinar la candidatura conjunta dels Jocs Olímpics d’hivern, de l’impuls de la reforma de la Llei de política lingüística com a resposta a la sentència del 25% de castellà a l’escola, i dels acords que s’han estat filtrant per a la CCMA, la CUP està arribant al seu límit. Fonts del secretariat de la CUP asseguren que el comportament “sociovergent” amb plantejaments “de la CiU de tota la vida i del PSC més clàssic” han fet que per primer cop es plantegin deixar caure el Govern de veritat i abandonar-lo completament. “És clar que estan decidits a fer de Govern pujolista”, afirma un dirigent.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.