Barcelona reclama al govern central i a la Generalitat més atenció als refugiats ucraïnesos

L’Ajuntament de la capital catalana obre 24 hores al dia un centre d’atenció als ciutadans que fugen de la invasió russa

El regidor Marc Serra
El regidor Marc Serra

Els ciutadans d’Ucraïna que han arribin a Barcelona com a refugiats arran de la invassió i els atacs de l’exèrcit rus al seu país disposen d’un nou equipament d’atenció, obert 24 hores cada dia de la setmana, al barri de Camp de l’Arpa.

Aquestes instal·lacions, situades al passatge del Dos de Maig i presentades aquest divendres pel govern municipal, serviran per atendre els refugiats a partir de les 19 hores, quan ja ha tancat el principal centre d’atenció als refugiats ucraïnesos, ubicat a la Fira de Barcelona.

En la roda de premsa de presentació d’aquest equipament, el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha destacat que l’Ajuntament de Barcelona assumeix en solitari els 150.000 euros mensuals que rep el nou centre d’acollida.

A més, ha afegit que troben a faltar “un millor acompanyament d’aquelles administracions que tenen competències tant en l’àmbit de l’asil com en l’acollida”, en referència als governs d’Espanya i de la Generalitat de Catalunya. En la mateixa línia, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura Pérez, ha lamentat que “ho estem assumint tot nosaltres”.

Segons recull Betevé, el formulari habilitat per l’Ajuntament de Barcelona per a la inscripció de voluntaris n’ha captat 862, la majoria dones, entre els quals només un 12% parlen rus, ucraïnes o polonès.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.