Recurs contra la residència d’estudiants del Paral·lel

El fons d’inversió Brookfield hi preveu construir 465 places

El projecte per a la construcció d’una enorme residència d’estudiants al Paral·lel, aprovat pel consell municipal de l’Ajuntament de Barcelona el 28 de gener passat, està farcit d’irregularitats. Així ho posa de manifest el recurs que ha presentat l’advocat Fernando Martínez Iglesias, en nom de la societat Aquaclin Consulting SL.

Aquest projecte el promou una filial del grup inversor canadenc Brookfield i tindrà una capacitat de 465  places. En el sector immobiliari, les residències d’estudiants es consideren el negoci més rendible, ja que permeten una alta densitat d’ocupació. En el cas de la residència del Paral·lel, les habitacions individuals tindran només 7 m2 i les dobles, 12 m2.

Segons el recurs presentat per l’advocat Fernando Martínez Iglesias, la tramitació d’aquest projecte urbanístic presenta múltiples il·legalitats. En primer lloc, perquè l’Ajuntament mai no va resoldre degudament, com era la seva obligació, les al·legacions presentades per Aquaclin Consulting SL als convenis municipals signats amb la filial del grup inversor Brookfield.

Aquests convenis també serien nuls i haurien perdut vigència, perquè l’empresa promotora no va complir els terminis que s’hi fixaven, tant pel que fa a l’aprovació definitiva del projecte urbanístic com a l’adquisició dels terrenys.

En el seu recurs, l’advocat Fernando Martínez Iglesias remarca que, segons els convenis signats, el Pla especial urbanístic integral i de millora urbana d’aquesta zona del Paral·lel s’hauria d’haver aprovat abans del 31 de juliol de l’any passat. Com que no s’ha complert aquesta clàusula, entén que tota la tramitació posterior del projecte és il·legal.

A més, assenyala que l’empresa promotora tampoc no va respectar el termini fixat per materialitzar les opcions de compra de les finques afectades, i que això també invalida el procediment. Un dels locals que s’hauran d’enderrocar per construir la futura residència d’estudiants l’ocupa, en règim de lloguer, l’empresa Aquaclin Consulting SL, que té un contracte signat fins a l’any 2029. L’advocat Fernando Martínez Iglesias ha anunciat a EL TRIANGLE que elevarà aquest cas als jutjats.

Els comuns volen continuar xuclant
Queda poc més d’un any per a les eleccions municipals, que, en el cas de la ciutat de Barcelona, es presenten més obertes i incertes que mai. A l’equip d’Ada Colau  i dels seus col·laboradors els tremolen les cames, ja que temen que poden quedar fora del pròxim govern municipal.

La por de rebre un fort càstig a les urnes explica un moviment que ha causat  estupor i indignació: alts càrrecs de Barcelona en Comú (BeC) s’han presentat a les oposicions per aconseguir una plaça fixa de treball a l’Ajuntament.

Les primeres proves d’aquestes oposicions es van celebrar el dia 19 de març i  els aspirants havien de fer un test d’aptitud, demostrar competències en Word i Excel, el domini d’una llengua estrangera i omplir un qüestionari de personalitat . Entre els 16.000 aspirants n’hi havia un grapat  que, actualment, ocupen càrrecs de confiança en el cercle d’Ada Colau:

.Eloi Badia, regidor d’Acció Climàtica i Transició Ecològica.
.La seva parella, Tatiana Guerrero, assessora de la tinença d’alcaldia de Drets Socials.
.Enrique Gornés, cap de gabinet d’Eloi Badia.
.Marc Rius, cap de gabinet de la tinent d’alcaldia Janet Sanz.
.Roger Clot, assessor de Janet Sanz.
.Vanesa Valiño, cap de gabinet de la regidoria d’Habitatge.
.Carles Spa, assessor de presidència de l’Ajuntament.

Davant l’escàndol suscitat, el regidor Eloi Badia ha anunciat que abandonava aquest procés de selecció per ser funcionari. ”Se m’ha utilitzat per perjudicar l’Ajuntament”, ha dit.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari