Quin balanç sobre el 2017 fa saltar Josep Costa?

Josep Costa
Josep Costa

L’exvicepresident del Parlament Josep Costa, actualment lletrat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, discrepa del balanç sobre el 2017 que ha publicat un dels columnistes més propers a ERC, l’editor Eduard Voltas.

En la seva columna Nació Digital, Voltas sosté -i “manta vegades” abans, explica ell mateix- que “considerat globalment, el 2017 va ser (…) una derrota sense pal·liatius“, malgrat “la meravella de l’1-O”.

En aquest sentit, argumenta que no es va aconseguir “el resultat òptim (independència)” ni tampoc “el premi de consolació (forçar una negociació a l’alça per l’autogovern”. A més, Voltas afirma que “el desastre va més enllà d’això” perquè la caiguda va ser “per sota del camp base”, com ell denomina “la situació del país” el juliol del 2010, l’endemà de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia.

Costa nega la tesi de Voltas i assenyala culpables. “Quan renuncies a lluitar perquè no et veus capaç de guanyar es diu rendició“, ha escrit a Twitter.

“I si ara estam pitjor que el 2010 és precisament l’efecte de la claudicació permanent en què heu instal·lat les institucions. Prou!”, ha afegit l’exvicepresident del Parlament dirigint-se en segona persona del plural a Voltas, el qual no ha tingut cap càrrec institucional durant els anys del procés, però va ser secretari de Cultura durant els dos governs tripartit (2003-2010).

D’altra banda, Costa, que va arribar a l’1-O com a membre suplent d’una sindicatura electoral ja dissolta abans de la votació, ha sol·licitat l’anul·lació del judici als quatre membres independentistes de la Mesa del Parlament anterior, i ha afirmat que no compareixerà per declarar perquè no reconeix el tribunal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.