Marc Melillas, nou conseller delegat de la XAL sense vots en contra i l’abstenció d’ERC, PP i Ciutadans

Els republicans demanen explicacions pel vet a Enric Hernández i el portaveu de C’s lamenta la continuïtat del programa de Marcela Topor

Marc Melillas ha estat designat, aquest migdia, com a nou conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) en el Ple que ha celebrat la Junta General d’aquest organisme, que depèn de la Diputació de Barcelona. La seva elecció s’ha fet gràcies als vots favorables dels diputats del PSC, JxCat, En Comú Guanyem i Tot per Terrassa. No hi ha hagut vots en contra mentre que s’han abstingut els representants d’ERC, Ciutadans i PP.

Melillas, que ocuparà el càrrec que ha deixat vacant Lluís Garriga, que ha passat a ser conseller de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha assegurat que assumeix el càrrec amb el “màxim compromís” i amb l’objectiu d’enfortir l’audiovisual de proximitat “davant els reptes i les oportunitats que planteja el present i futur del sector”. S’ha compromès a implementar el pla estratègic de la XAL impulsat pel seu antecessor i ha anunciat la seva voluntat d’explorar noves formes de col·laboració amb la CCMA i RTVE a Catalunya.

En principi, estava previst que el nou conseller delegat fos l’ex-director d’El Periódico, Enric Hernández, però un sector de JxCat, liderat per la presidenta del Parlament, Laura Borràs, s’hi va oposar frontalment, la qual cosa va obligar els socialistes a canviar de candidat i proposar Melillas, que és un “home de la casa”, sense una adscripció ideològica clara, que era el número dos de Garriga i que porta més de vint anys vinculat als serveis de comunicació audiovisuals de la Diputació de Barcelona. El portaveu d’ERC, Dionís Guiteras, ha basat la justificació de la seva abstenció del seu grup en la manca d’explicacions per aquest canvi de candidat d’última hora.

Salvador Tovar, portaveu de Ciutadans, ha lamentat que “la principal virtut” del nou candidat és que assegura la continuïtat a la XAL del programa “injustificat” de Marcela Topor, l’esposa de l’ex-president de la Generalitat. Tovar també ha denunciat que la XAL amaga des de fa anys el sou que paga a Topor per la realització d’aquest programa. Es diu The Weekly Mag, s’emet els dissabtes, i dura uns 90 minuts. Se sap que Topor cobrava 6.000 euros al mes perquè la XAL ho va publicar anys enrere quan informava periòdicament dels contractes que feia al seu web de Transparència. De les renovacions successives del seu contracte no n’ha informat i, per tant, no se sap si l’esposa de Puigdemont continua cobrant 6.000 euros al mes o aquesta quantitat ha variat. Ciutadans ho preguntarà al nou conseller delegat de la XAL.

(Visited 112 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari