Condemnen la UPC per vulnerar el seu deure de neutralitat política

Anul·la l'acord on es denunciava la "injustícia" de les actuacions del TC contra antics membres del Govern

UPC

La Universitat Politècnica de Catalunya ha estat condemnada per un jutjat de Barcelona per “violar la llibertat ideològica i la llibertat d’expressió dels seus professors”.

La sentència, que també condemna la UPC al pagament de les costes processals, anul·la l’acord del Claustre d’aquesta universitat, celebrat el 14 de setembre de 2021, en què aquest òrgan denunciava la “injustícia” de les actuacions del Tribunal de Comptes contra antics membres del Govern, entre ells els professors Andreu Mas Colell i Albert Carreras d’Odriozola, i se “solidaritzava amb els afectats”, a més d’adherir-se a una declaració de l’Institut d’Estudis Catalans que s’expressava en el mateix sentit.

Diversos professors de la UPC que són membres d’Universitaris per la Convivència (Juan Carlos Aguado, Alejandro Rodríguez, Josep M. Olm, Josep Joan de Felip i Santiago Torres), van presentar recurs contenciós administratiu per vulneració dels seus drets fonamentals, al·legant que els òrgans de la Universitat no poden emetre declaracions polítiques de contingut partidista.

Amb aquesta sentència, la UPC s’uneix a la resta d’universitats públiques de Barcelona condemnades per violar llibertats públiques fonamentals dels professors, els alumnes i la resta de personal. La UAB ho va ser per denegar la inscripció al directori d’una associació d’estudiants constitucionalistes, les altres (UB, UPF, UOC i ara UPC), per emetre declaracions polítiques partidistes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.