Condemnat l’exalcalde de Sant Jordi Desvalls per facturar l’Ajuntament amb la seva benzinera

Jordi Corominas (CiU) admet que va cometre un delicte de negociacions prohibides i evita el judici i la presó

Ajuntament de Sant Jordi Desvalls

L’exalcalde de Sant Jordi Desvalls Jordi Corominas (CiU) ha estat condemnat a 15 mesos de presó després d’haver reconegut que va cometre un delicte de negociacions prohibides quan va facturar 47.979.54 euros a l’Ajuntament utilitzant la seva benzinera, perjudicant així els seus competidors en l’adjudicació de contractes públics.

D’aquesta manera, Corominas ha evitat el judici amb jurat popular, on hauria afrontat una petició de 2 anys de presó per part de la Fiscalia, i l’entrada a la presó per uns fets que van succeir entre els anys 2009 -quan encara era regidor- i 2015. La sentència és ferma, ja que les parts han manifestat que no la recorreran.

El cas va esclatar arran de la denúncia que el secretari interventor de l’Ajuntament de Sant Jordi Desvalls va portar a l’Oficina Antifrau. El 2017, la Fiscalia es va querellar contra Corominas, que havia accedit a l’alcaldia el 2011.

En total, l’exalcalde de la localitat del Gironès va acumular 116 factures per combustible i altres productes en situació de conflicte d’interessos, malgrat que a 10 quilòmetres de Sant Jordi Desvalls cinc estacions de servei més podien oferir millors condicions, segons la Fiscalia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.