Quina figura de Junts duu el seu fill a una escola on s’aplica el 25% de castellà?

L'exconseller de Territori Josep Rull en un acte a la Bisbal d'Empordà

Foto: @joseprull

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull (JxCat), ha escolaritzat el seu fill a l’Escola l’Avet, a Terrassa (Vallès Occidental), un centre concertat adscrit a l’Escola Pia i a l’Escola Montcau-La Mola que compta amb escola bressol, educació infantil i primària.

En nombroses ocasions, Rull ha manifestat el seu rebuig a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga les escoles catalanes a fer el 25% de les classes en castellà, però, segons el projecte lingüístic del centre, l’Avet ja aplica aquest percentatge. El document, publicat a la pàgina web de l’escola, assenyala que la “llengua catalana és la base d’aprenentatge i la que fem servir en la vida escolar”, que el castellà “és la segona llengua tenint en compte que vivim en una societat bilingüe” i que l’anglès és la tercera.

Concretament, a l’escola bressol les activitats es fan en català i els infants aprenen cançons en castellà; a parvulari, la llengua catalana també es fa servir per a les activitats i es destinen entre 1 i 1,5 hores a la castellana; pel que fa a la primària, durant els tres cicles -inicial, mitjà i superior- els alumnes fan cinc hores setmanals en català i dues en castellà. Així doncs, el centre concertat al qual Rull duu el seu fill ja fa anys que aplica el 25% de castellà.

Com l’exconseller de Territori, l’actual conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, també porta les seves filles a una escola on el 25% de les classes es fan en llengua castellana. Segons va revelar El Confidencial, es tracta de l’escola Frederic Mistral, un centre concertat situat al barri de Sarrià de Barcelona que té un model d’ensenyament basat en el plurilingüisme.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.