Colau planteja reduir al 50% el preu de la T-Usual durant tres mesos

L'alcaldessa de Barcelona celebra les mesures aprovades pel Govern central, però lamenta que no s'abordi el transport públic

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Foto: @adacolau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha proposat rebaixar el preu de la T-Usual, la targeta de transport públic més utilitzada, un 50% durant tres mesos per tal d’ajudar els usuaris habituals. En una entrevista a Els matins de TV3, Colau ha assenyalat que “ha augmentat el cost de la vida per culpa de la guerra” i que, tot i estar d’acord amb les ajudes al transport privat anunciades pel Govern de Pedro Sánchez, també es podria estudiar reduir el preu del transport públic.

La T-Usual són 40 euros i hauria de rebaixar-se a la meitat durant tres mesos. No pot repercutir en la gent treballadora a qui li costa arribar a fi de mes”, ha manifestat Colau, que també ha admès que ha de ser “prudent” perquè aquesta decisió depèn de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) formada per la Generalitat (50%), l’Àrea Metropolitana (25%) i l’Ajuntament de Barcelona (25%). En aquest sentit, l’alcaldessa ha proposat a la resta d’administracions que segueixin l’exemple d’Alemanya i que el títol de transport més utilitzat (la T-Usual) tingui una reducció important durant un temps.

Colau ha explicat que, per fer-ho possible, s’hauria de “demanar al Govern de Sánchez que aportés fons”, però ha reconegut que encara no ha traslladat aquesta proposta a les altres administracions. “Celebrem l’ajuda al transport privat, però no s’ha abordat el transport públic”, ha destacat l’alcaldessa respecte a les mesures aprovades pel Govern d’Espanya.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari