Colau planteja reduir al 50% el preu de la T-Usual durant tres mesos

L'alcaldessa de Barcelona celebra les mesures aprovades pel Govern central, però lamenta que no s'abordi el transport públic

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Foto: @adacolau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha proposat rebaixar el preu de la T-Usual, la targeta de transport públic més utilitzada, un 50% durant tres mesos per tal d’ajudar els usuaris habituals. En una entrevista a Els matins de TV3, Colau ha assenyalat que “ha augmentat el cost de la vida per culpa de la guerra” i que, tot i estar d’acord amb les ajudes al transport privat anunciades pel Govern de Pedro Sánchez, també es podria estudiar reduir el preu del transport públic.

La T-Usual són 40 euros i hauria de rebaixar-se a la meitat durant tres mesos. No pot repercutir en la gent treballadora a qui li costa arribar a fi de mes”, ha manifestat Colau, que també ha admès que ha de ser “prudent” perquè aquesta decisió depèn de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) formada per la Generalitat (50%), l’Àrea Metropolitana (25%) i l’Ajuntament de Barcelona (25%). En aquest sentit, l’alcaldessa ha proposat a la resta d’administracions que segueixin l’exemple d’Alemanya i que el títol de transport més utilitzat (la T-Usual) tingui una reducció important durant un temps.

Colau ha explicat que, per fer-ho possible, s’hauria de “demanar al Govern de Sánchez que aportés fons”, però ha reconegut que encara no ha traslladat aquesta proposta a les altres administracions. “Celebrem l’ajuda al transport privat, però no s’ha abordat el transport públic”, ha destacat l’alcaldessa respecte a les mesures aprovades pel Govern d’Espanya.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.