Quin exdirigent de l’ANC diu que s’ha esborrat d’Òmnium?

Antonio Baños, al 'FAQs'
Antonio Baños, al 'FAQs'

L’exdiputat de la CUP Antonio Baños ha explicat que “Ja m’he donat de baixa d’Òmnium”, durant una discussió a Twitter amb un membre de la junta que aquesta entitat independentista té a Nou Barris.

El seu interlocutor li havia retret que presentés en castellà un llibre en aquest districte barceloní, i Baños va reaccionar amb diversos comentaris. “I si els socis d’Òmnium aneu d’aquest pal, ja tinc un altre motiu per donar-me de baixa, garrulo“, va respondre inicialment.

Però després va afegir que “serà perquè no has entès la meva explicació, talòs. I perquè parlo castellà quan em surt dels pebrots i defenso el català sempre. Passerell”, abans d’anunciar als seus interlocutors que “ja he demanat la baixa a l’Antich. Segueix així, carlí. Et quedaràs sol”.

Més enllà de la seva efímera experiència com a cap de llista i diputat cupaire (2015-2016), Baños ha destacat durant els anys del procés com una figura de Súmate, l’entitat de castellanoparlants independentistes, i de l’ANC, per bé que la seva etapa final a l’entitat que lidera Elisenda Paluzie va ser accidentada.

El 2018, va demanar la repetició de les eleccions al secretariat de l’ANC després de ser-ne exclòs per haver participat en una tertúlia, la qual cosa prohibeix el reglament intern de l’entitat als seus candidats. El 2020, Baños va quedar segon en una nova contesa electoral, on es va imposar Paluzie per uns 800 vots.

(Visited 406 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari