L’Aragó rebutja la fórmula de candidatura als Jocs d’Hivern validada pel COE

Lambán la considera injusta i planteja una proposta alternativa al projecte tècnic

El president de l'Aragó, Javier Lambán
El president de l'Aragó, Javier Lambán

El president de l’Aragó, Javier Lambán, ha rebutjat aquest dimarts el projecte tècnic per a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern que havia validat el Comitè Olímpic Espanyol (COE).

Lambán considera que el projecte és “injust” i que inclou un repartiment de les proves amb Catalunya “inconvenient”, per la qual cosa ha anunciat que el seu govern presentarà una proposta alternativa sobre la distribució de les seus de les competicions, que ha assegurat que serà “més justa i equilibrada”.

“No volem fer una contraproposta que miri de beneficiar l’Aragó d’una manera exagerada sobre Catalunya, sinó que sigui raonable i acceptada per totes les parts”, ha manifestat el dirigent socialista.

Així mateix, el president de l’Aragó ha avançat que, si no es produeix cap canvi durant la setmana, el seu govern no participarà en la reunió sobre la candidatura programada pel COE aquest divendres, a Madrid.

Aquest dilluns, el COE ha donat llum verda oficialment a l’acord tècnic, en principi assolit pels dos governs autonòmics, però pendent de ratificació per part d’ambdós i de l’executiu central. En el cas de Catalunya, a més, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha de convocar una consulta ciutadana sobre la participació en la candidatura.

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari