El Suprem obre judici oral contra Serret (ERC) i envia la causa per desobediència al TSJC

L'alt tribunal descarta jutjar l'exconsellera d'Agricultura per malversació de cabals públics

L'exconsellera d'Agricultura i actual diputada d'ERC al Parlament, Meritxell Serret

El Tribunal Suprem ha obert judici oral contra l’exconsellera d’Agricultura i actual diputada d’ERC Meritxell Serret per un delicte de desobediència greu, i ha enviat la causa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè la jutgi. Així, Serret serà l’única dels membres del Govern de Carles Puigdemont que serà jutjada a Catalunya, en lloc de ser-ho al Suprem.

En la interlocutòria, l’alt tribunal considera que el TSJC és “l’òrgan competent” per a l’enjudiciament de l’exconsellera, i argumenta que ni la Fiscalia, ni l’Advocacia de l’Estat, ni l’acusació popular exercida per Vox han sol·licitat acusar-la per malversació de cabals públics. Per tant, tal com assenyala el Suprem, l’obertura de judici és “exclusivament” per desobediència.

Serret va tornar de Bèlgica després de la sentència del Suprem i de la retirada de les euroordres contra ella i ara, tenint en compte la seva condició de diputada al Parlament i “en coherència al criteri de la sala” pel que fa als altres acusats pel procés, l’alt tribunal ha declinat jutjar-la en favor del TSJC.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides