La sortida de Vicent Sanchis de TV3 és imminent

Abandona la direcció de la televisió pública cinc anys després d’haver estat nomenat malgrat la reprovació del Parlament i marcat per l’escàndol de les seves incompatibilitats

Vicent Sanchis, al despatx del director de TV3 que abandonarà aviat

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha de decidir quin dia comunica la destitució de Vicent Sanchis com a director de TV3. Pels passadissos del Parlament i de la pròpia televisió pública es dona per fet que el seu cessament és qüestió de dies o, fins i tot, d’hores. En una de les seves darreres compareixences a la comissió de control de la CCMA, Sanchis va dir que segurament seria el candidat millor per presentar-se al concurs que ha de convocar aquesta corporació per triar el nou director de TV3. No es presentarà. El seu futur passa, molt probablement, per tornar al grup digital elMón del qual no en va acabar de sortir del tot quan l’aleshores president de la Generalitat, Artur Mas, el va col·locar com a màxim responsable del canal televisiu. És, precisament, la seva vinculació amb elMón la que ha marcat de forma escandalosa els seus darrers mesos a TV3.

L’escàndol s’ha produït, tal i com ve informant EL TRIANGLE des del 8 de febrer, perquè Sanchis ha compatibilitzat la direcció de TV3 amb la possessió d’accions de l’empresa Comunicació Vinària, que ha firmat nombrosos contractes amb la CCMA. A més, a finals del 2019 va acceptar el càrrec d’administrador suplent d’aquesta empresa, que, a començaments del 2022, s’ha domiciliat en un local del qual n’és propietari. Poques setmanes després de ser nomenat director de TV3, Comunicació Vinària va signar un conveni amb la CCMA gràcies el qual el Canal 33 va retransmetre la gala dels Premis Vinari organitzats per l’empresa de Sanchis, conveni que s’ha firmat cada any des d’aleshores.

Aquest conjunt d’escàndols va quasi monopolitzar la sessió de control parlamentari de la CCMA del mes de febrer, en la qual la diputada d’En Comú Podem Susanna Segovia va dir-li a Sanchis que la situació en què l’havien col·locat davant l’opinió pública no era el millor ‘broche de oro’ a la seva trajectòria al front de TV3. Aquesta qüestió hauria tornat a estar present en la comissió de control de la CCMA del mes de març, on la diputada de Ciutadans Anna Grau havia anunciat que demanaria a la nova presidenta d’aquesta corporació, Rosa Romà, si destituiria Sanchis immediatament. La sessió, però, es va suspendre després que Romà anunciés que necessitava més temps per documentar-se i situar-se en el seu nou càrrec. Els diputats de la comissió van interpretar que no tenia cap ganes de seure al costat de Sanchis al Parlament i que no sabria respondre a preguntes com la que havia anunciat Grau.

Alguns mitjans de comunicació van donar per fet que la CCMA destituiria dies enrere Sanchis i que nomenaria un director interí fins que es decidís el substitut definitiu en el concurs esmentat. La seva caiguda arrossegaria la del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo. Si no hagués esclatat el cas de les incompatibilitats de Sanchis, tant ell com Gordillo haurien continuat al càrrec fins el nomenament dels directors definitius. Ara, en canvi, les seves hores al despatx de la seu de TV3 a Sant Joan Despí que ha ocupat durant cinc anys estan comptades. Va accedir-hi el 13 de març de 2017 i no va voler abandonar-lo malgrat que el Parlament va reprovar el seu nomenament.

Quan la diputada socialista Beatriz Silva li va demanar a la comissió de control de la CCMA del 25 de febrer si considerava compatible ser director de TV3 i administrador suplent de Comunicació Vinària, Sanchis va contestar que si l’administrador titular d’aquesta empresa, Salvador Cot, cessés aleshores triaria entre substituir-lo o continuar com a director de TV3. Si Cot cessa en els propers dies, Sanchis ja no tindrà aquest dilema.

(Visited 330 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari