El PSC fa marxa enrere i retira la candidatura d’Enric Hernández a conseller delegat de la XAL

Marc Melillas, que fins ara era el número 2 de Lluís Garriga, el substituirà al front de la xarxa de mitjans audiovisuals de la Diputació de Barcelona

El nou conseller delegat de la XAL serà Marc Melillas i no Enric Hernández, com estava previst inicialment

El PSC s’ha fet enrere en la seva proposta que l’ex-director d’El Periódico de Catalunya Enric Hernández fos nomenat nou conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) en el Ple que celebrarà la Diputació de Barcelona aquest dijous. Els socialistes van proposar Enric Hernández perquè substituís Lluís Garriga, que ha passat a ser membre del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) però un sector de JxCat s’ha oposat al seu nomenament. Finalment, el càrrec que ha deixat vacant Garriga serà ocupat per Marc Melillas, que els darrers anys ha estat el seu número dos.

Enric Hernández era una espècie de bèstia negra pels independentistes més intransigents que no li perdonen que El Periódico publiqués, quan ell n’era el director, que els mossos d’esquadra havien ignorat, abans dels atemptats jihadistes de l’agost del 2017, les advertències que els va fer arribar la CIA d’un possible atac terrorista. Fins i tot, aquest sector va posar en marxa una campanya de boicot contra el diari. Tot i que, en principi, els representants de JxCat a la Diputació de Barcelona havien donat el vist-i-plau al nom d’Hernández com a nou conseller delegat, la pressió del sector més radical a les xarxes socials i dels mitjans de comunicació que els fan de portaveu ha acabat fent fracassar la seva candidatura.

L’oposició de JxCat al nomenament d’Enric Hernández arriba un mes després que els socialistes acceptessin el candidat que va proposar el partit que presideix Carles Puigdemont, Antoni Molons com a nou gerent de la XAL. L’1 d’octubre del 2017, quan es va celebrar el referèndum sobre la independència de Catalunya, Molons era el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana del govern de Puigdemont. Actualment està processat per haver encarregat cartells i material necessari per difondre i celebrar aquell referèndum. D’altra banda, Marcela Topor, esposa de Carles Puigdemont, té a la XAL, des del 2018, un programa setmanal –The Weekly Mag– pel qual cobra 6.000 euros al mes. Els socialistes quan van accedir a la presidència de la Diputació, el juliol del 2019, van donar a entendre que no li renovarien el contracte però ho han fet cada sis mesos des d’aleshores.

Marc Melillas, nascut a Caracas el 1963 i llicenciat en Ciències de la Informació, ha estat vinculat a la XAL i els organismes audiovisuals de la Diputació de Barcelona que la van precedir des del 1999 i actualment ocupa el càrrec de director d’Estratègia d’aquesta xarxa de mitjans audiovisuals. Caigut Enric Hernández, la seva candidatura a la conselleria delegada de la XAL serà aprovada sense problemes al Ple de la corporació provincial d’aquest dijous.

(Visited 626 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari