Ciutadans denuncia al TSJC l’incompliment de la sentència del 25% en castellà

El partit assenyala el conseller Gonzàlez-Cambray i altres quatre càrrecs d'Educació per prevaricació

El president del grup parlamentari de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa

Ciutadans (Cs) ha presentat aquest dilluns una denúncia davant la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i quatre organismes més del Departament pel que considera un incompliment de la sentència que obliga les escoles catalanes a fer el 25% de les classes en castellà. En declaracions als mitjans, el líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha assegurat que “la conselleria no només no ha fet res per complir la sentència, sinó que ha estat treballant i impartint instruccions i consignes per evitar que es compleixi”.

Segons ha explicat Carrizosa, a més de Gonzàlez-Cambray el partit també assenyala en la demanda la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, l’advocada cap de l’assessoria jurídica del Departament, Susana Marin, el subdirector general de plurilingüisme, Andreu Freixes, i la subdirectora general d’Inspecció d’Educació, Núria Martín, als quals acusa de prevaricació “pel concert que tenen per evitar” que s’apliqui la sentència del 25%. El líder de Cs ha advertit que, a més, podrien denunciar-los per desobediència si no l’acaten quan es demani la seva execució.

Carrizosa ha demanat la dimissió del conseller d’Educació i ha responsabilitzat també el president de la Generalitat, Pere Aragonès. En referència a l’acord assolit per ERC, Junts, el PSC i els comuns -del qual els postconvergents van desmarcar-se hores després- ha manifestat que el considera una “enganyifa” i ha acusat el líder socialista de “salvar la cara del separatisme”: “Salvador Illa està santificant conductes delictives que vulneren drets“.

En la mateixa línia, aquest cap de setmana Carrizosa ha carregat contra el PSOE i Podemos per estar “entregats amb els braços oberts als partits independentistes” sent els partits que governen Espanya. “És una vergonya que, per la porta del darrere, estiguin desautoritzant una sentència que empara els drets de les famílies”, ha considerat, afirmant que la “reforma que es pretén fer a la llei no diu que es garanteixi el 25% mínim d’espanyol a les aules, per tant, és un altre nou engany”.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari