Torra acusa ERC, Junts i CUP d’abandonar “l’objectiu” de la independència de Catalunya

L'expresident de la Generalitat ha demanat a Pere Aragonès que faci “una reflexió sobre quin recorregut polític té la legislatura”

L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, a 'Preguntes freqüents' de TV3
L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, a 'Preguntes freqüents' de TV3.

“És una carrera de relleus que està interrompuda. Hi ha un tall que han acceptat tots els partits”. Aquestes han estat les paraules de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que ha carregat contra els partits independentistes (ERC, Junts i CUP), perquè “el seu objectiu no és la independència”, a una entrevista a ‘Preguntes freqüents’ de TV3.

Torra ha criticat el pacte del model lingüístic de l’escola catalana que van presentar PSC, ERC, JxCat i comuns i que no li “representa”. Ha assegurat que si encara fos president de l’executiu català hauria manat als directors dels centres educatius que incomplissin la sentència del 25% de classes en castellà.

Torra demana reflexió a Aragonès

Ha destacat que als polítics “se’ls vota perquè compleixin amb el que diuen” i que, “si has posat en el programa que la immersió no es toca i que es blinda, s’han d’assumir les conseqüències”. “Et poden inhabilitar per això? Doncs sí. Ho anirem acceptant tot”, ha assenyalat.

L’expresident ha expressat el seu malestar per les “reculades que no ens podem permetre” i ha criticat la taula de diàleg amb el Govern de Pedro Sánchez per no tenir “cap raó de ser ni cap objectiu”. Ha demanat a Pere Aragonès que faci “una reflexió sobre quin recorregut polític té la legislatura”, perquè “quan hi ha aquestes discrepàncies en tot s’ha de fer aquesta reflexió profunda”. “El que la ciutadania demana és que amb el 52% (de vots independentistes) facin el favor de fer una proposta compartida per avançar cap a la independència”, ha sentenciat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.