El govern central pacta de matinada destinar 1.000 ME per acabar amb les aturades del transport

L’acord s’ha tancat amb associacions del sector, però no amb la plataforma convocant de les protestes

La ministra Raquel Sánchez, presentant l'acord
La ministra Raquel Sánchez, presentant l'acord

Foto: Confederación Española de Transporte de Mercancías (CETM)

El govern d’Espanya ha tancat al voltant de les 2 de la matinada d’aquest divendres un acord amb patronals del transport, representades pel Comitè Nacional del Transport per Carretera, per frenar l’increment dels preus dels carburants i, d’aquesta manera, mirar d’acabar amb les aturades en el sector, organitzades els darrers dies.

L’acord anunciat oficialment preveu un paquet de mesures dotades amb més de 1.000 milions d’euros, entre les quals hi ha ampliació dels terminis dels crèdits ICO, una nova línia de crèdits, ajudes directes per 450 milions d’euros i bonificacions de 20 cèntims per litre de combustible, xifrades en 600 milions d’euros fins al 30 de juny.

Entre les associacions del sector que han subscrit el pacte amb el govern central no hi ha la convocant de les aturades, la Plataforma en Defensa del Sector del Transport per Carretera, que ha manifestat que no se senten representats pel Comitè Nacional del Transport i que no desconvocaran les aturades.

De fet, s’han seguit produint mobilitzacions aquest divendres al matí, una de les quals davant les portes del Ministeri de Transports. El president d’aquesta plataforma ha reiterat aquest dijous que mentre no s’assegui amb la ministra Raquel Sánchez no desconvocarà l’aturada.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari