Catalunya i l’Aragó ultimen un acord per la candidatura als Jocs d’hivern

El pacte reparteix les disciplines olímpiques entre els dos territoris i s'espera un anunci de l'acord la pròxima setmana

Estació d'esquí la Masella

Catalunya i Aragó ultimen un acord tècnic que servirà de base per al pacte polític final sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern 2030, que preveuen presentar dilluns que ve. L’acord abunda en el repartiment de les disciplines olímpiques que acolliria cada territori, i està subjecte al fet que el Comitè Olímpic Internacional (COI) doni el vistiplau a la candidatura conjunta.

Segons avança la Vanguardia, a Catalunya se celebrarien les proves d’esquí de muntanya (a Boí Taüll), hoquei gel (Palau Sant Jordi), esquí alpí, descens i eslàlom (La Molina-Masella), i ‘snow’ i ‘freestyle’ (Baqueira Beret). A l’Aragó tindrien lloc les modalitats de biatló i esquí de fons.

Pel que fa a les cerimònies d’obertura i de clausura dels Jocs d’hivern 2030 encara és una cosa que cal discutir, si bé és probable que la primera sigui a Barcelona i la segona a Saragossa. També queda pendent definir el nom de la candidatura, cosa bàsica perquè l’acord polític que rubriqui tots aquests avenços tingui l’èxit desitjat.

L’acord es coneix després que el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, donés per fet un acord entre les dues comunitats per tirar endavant la candidatura dels jocs olímpics d’hivern del 2030.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari