Aragonès adverteix Junts i celebra l’acord sobre la llengua a l’escola

L'exconsellera d'Educació, Irene Rigau, també defensa que el pacte manté la immersió "de manera total"

Des de Tarragona, el president Pere Aragonès ha defensat l’acord adoptat ahir per ERC, Junts, PSC i comuns per donar resposta a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que imposa un 25% de castellà a les aules. El president nega que l’acord vagi en contra de l’escola catalana. Segons ell, “és un acord que garanteix la immersió i afavoreix el català”.

El pacte, que implica modificar la llei de política lingüística, ha estat durament criticat per la CUP i diversos actors de la comunitat educativa, que assenyalen que suposa liquidar el model d’immersió lingüística. Junts, que en un primer moment va subscriure l’acord i després se’n va desdir, es mostra dividida.

Mentre ERC ha acusat Junts de dinamitar l’acord per partidisme, Aragonès ha aprofitat per dirigir-se també a Junts, i els ha advertit contra abandonar l’acord: “Compto que els quatre grups parlamentaris que han impulsat amb molta responsabilitat aquest acord continuaran donant-li suport, com no pot ser d’una altra manera”, ha dit.

L’exconsellera d’Educació, Irene Rigau (CiU), ha defensat que l’acord a quatre bandes per protegir el català a l’escola manté la immersió lingüística “de manera total”. En una entrevista a SER Catalunya, Rigau ha criticat que Junts es deixi “desestabilitzar” per una piulada i ha lamentat que el partit s’hagi despenjat del pacte hores després de signar-lo, ja que considera que l’acord tenia un gran valor perquè recupera el consens perdut en l’àmbit lingüístic.

Rigau ha considerat especialment preocupant la piulada que va fer l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, carregant contra l’acord i li ha recordat que el govern que presidia no va retirar el recurs que ha acabat amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha fixat el mínim del 25% de les classes en castellà.

Illa, satisfet
El líder del PSC, Salvador Illa, ha aplaudit també l’acord de la seva formació, ERC, Junts i els comuns al Parlament que reconeix per primera vegada el castellà com a llengua d’ús a l’escola i delega a cada centre la decisió, i alhora defineix la llengua catalana com a “centre de gravetat” del sistema d’educatiu. “És un acord que defensa el català i que respecta i no ataca el castellà”, ha indicat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.